Csak így tovább Botond!

Szerzo:
Feltoltve: 2019.február 21

A magyar U19-es válogatott, soraiban játékosunkkal, Nándori Botonddal, utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzését játszotta a márciusi, horvátországi Eb-selejtező elitkör előtt. A mieink ősszel veretlenül nyerték meg az Eb-selejtező csoportjukat, márciusban pedig Horvátországban lépnek pályára az elitkörben. Németh Antal szövetségi edző csapata legutóbbi felkészülési mérkőzésén, tavaly novemberben legyőzte az olaszokat idegenben, az elitkört megelőző utolsó meccsén pedig Cipruson lépett pályára.

A szigetországba elutazó keretből több alapember hiányzott, így a szakmai stáb olyan labdarúgóknak is lehetőséget adott a találkozón, akik most bizonyíthatták, hogy érdemes számolni velük a tétmeccseken is. A magyar válogatottnak kellett néhány perc, mire felvette a mérkőzés ritmusát, ekkor azonban rövid idő alatt két gólt is szerzett: a 25. percben, egy jobb oldali beadás után a hazaiak egyik belső védője már csak a saját kapujába tudott továbbítani (0-1), majd három perccel később egy újabb jobb oldali akció végén Szendrei Norbert emelt okosan a hálóba (0-2). A második gól után a magyar válogatott jelentős fölényben futballozott, de nem tudta tovább növelni az előnyét.

A fordulás után kiegyenlítődött a mérkőzés, a ciprusiak ránk erőltették a rájuk jellemző, agresszív, párharcokban és ütközésekben gazdag játékukat, és ebből jól jöttek ki: a 74. percben egy lecsorgó labdát lőttek a hálóba, majd a 77. percben tizenegyesből állították be a 2-2-es végeredményt.

– A mérkőzés megmutatta, hogy egyelőre nem tartunk ott, mint az őszi Eb-selejtezők előtti időszakban, több olyan hibát is elkövettünk, amit feltétlenül ki kell javítanunk a felkészülés végére. Bár voltak jó periódusaink, az eredménnyel és a mutatott játékkal sem lehetünk elégedettek, sokat kell dolgoznunk ahhoz, hogy az elitkörös mérkőzések előtt eljussunk a kívánt szintre – nyilatkozta a lefújás után Németh Antal szövetségi edző.

Ciprus-Magyarország 2-2 (0-2)
Magyarország: Kovács P. – Kovács K., Ujvárosi (Horgosi, 70.), Csóka, Majnovics (Zeke, 46.) – Nándori, Szendrei, Bencze (Mezei, 61.) – Dobos (Szánthó, 61.), Timári N. (Torvund, 46.), Schön. (mlsz.hu)

Nándori Botondnak jól megy ezekben a hetekben: a Vasas ellen megszerezte első NB II-es gólját, most pedig kilencven percen keresztül pályán volt a korosztályos válogatott nemzetközi felkészülési mérkőzésén. Csak így tovább Botond!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020