Új kör kezdődik …

Szerzo:
Feltoltve: 2018.december 6

Múlt vasárnap befejeződött az őszi idény, most hét végén pedig már el is kezdődik a tavaszi szezon a másodosztályú labdarúgó bajnokságban. Az új kör nyitányán idegenben, a Cegléd ideiglenes otthonában, Tiszakécskén lép pályára csapatunk.

A júliusi bajnoki rajton kimondottan élvezetes, gólgazdag meccset vívtunk a Pest megyei alakulattal. A 3-3-as döntetlen óta sok víz lefolyt a Dunán, csapatunk a várakozás felett, a ceglédiek a tavalyi idényhez viszonyítva várakozás alatt szerepeltek eddig. Vendéglátónk tizenötödik helye azonban nem szabad, hogy elaltassa figyelmünket, hiszen a gyenge bajnoki rajt után összekapta magát a gárda. Az első nyolc fordulóban mindössze négy döntetlenre futotta a sárga-kékek erejéből, az edzőváltást követően – Klausz László helyére az ex-váci Nagy Tibor érkezett – lejátszott tizenegy fordulóban viszont már 16 pontot gyűjtött a gárda. Különösen a Soroksár és a Budaörs legyőzésére kapták fel a fejüket a szurkolók.

A csapat házi gólkirálya az az Oldal Tibor, aki az elmúlt években még Csákváron számított közönség kedvencnek, ám a nyáron hazatért nevelőegyesületéhez. Sőt, rajta kívül is akad ismerős a vendéglátók együttesében. Rétyi Tamás a nyáron távozott Csákvárról és az őszi idény valamennyi összecsapását végig játszotta új csapata színeiben, illetve Wild Tamás, aki három éve intett búcsút az Aqvital FC-nek.

A ceglédi alakulat elsősorban védelme sebezhetősége miatt küzd jelenleg a kiesés ellen: az őszi idényben egyetlen egy klub, a sereghajtó Monor kapott több gólt a a vasutasoknál. Ugyanakkor az is tény, Nagy László érkezése óta csupán a Vasas (5-1), a Kazincbarcika (1-3), illetve a legutóbbi fordulóban a Siófok (3-3) tudta kettőnél többször bevenni Mursits Roland kapus hálóját.

A Cegléd elleni bajnoki összecsapás vasárnap 13 órakor kezdődik Tiszakécskén.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020