Nagy Zsolt már a csapattal edz

Szerzo:
Feltoltve: 2018.szeptember 10

Annak ellenére, hogy remek rajtot vett csapatunk a 2018-19-es másodosztályú labdarúgó bajnokságban – hét forduló után veretlenül várjuk a folytatást -, nincs irigylésre méltó helyzetben szakmai stábunk. Olyan példátlan sérüléshullám sújtotta ugyanis együttesünket az elmúlt hetekben, hónapokban, hogy vezetőedzőnknek, Szijjártó Istvánnak szakmai tudása mellett minden pedagógia, pszichológiai érzékére szükség volt, hogy kényszerből megfiatalított csapatát versenyben tartsa a riválisokkal.

A sérülések ráadásul szinte minden esetben a rutinos játékosokat sújtották, így fordulhatott elő az a nagy valószínűséggel a magyar profi labdarúgásban példátlannak számító eset, hogy a legutóbbi, győri siker alkalmával egy 25 éves(!) futballista volt a gárda legidősebb játékosa.

– … ráadásul Papp Máté idén most először volt a kezdőcsapat tagja – tette hozzá felvetésünkhöz Szijjártó István. – Dicséretére szóljon, remekül szállt be, tökéletesen megoldotta, amit kértem tőle.

Az “öregek” kálváriája még az előző szezon végén, májusban kezdődött, Nagy Zsolt és Galambos Ádám a Budaörs elleni bajnokin szenvedett súlyos sérülést. Az idei, július 29-i nyitányon Sándor György dőlt ki a sorból, majd a Siófok ellen Kiprich Dávid, a Budafok ellen Baranyai Ádám lett maródi. Közben pedig az egyik “fiatal hely” várományosa, a korosztályos válogatott Deutsch László is megsérült. Hogy ennyi hiányzó pótlását ilyen eredményeket elérve sikerült megoldani, szinte csodaszámba megy.

A válogatott Nemzetek Ligája miatti szünet arra mindenképpen jól jött számunkra, hogy a kisebb sérüléssel bajlódók regenerálódjanak. Sőt, Nagy Zsolt személyében már egy maródi is bekapcsolódott a közös munkába. Bár “Joe” visszatérésére még várni kell, hiszen pótolni kell lemaradását, de hamarosan eljön az az idő, amikor ismét bajnoki összecsapáson léphet pályára.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020