Előbb ZTE, majd Vasas, most pedig Győri ETO

Szerzo:
Feltoltve: 2018.szeptember 1

A hét végén a hetedik forduló összecsapásaival folytatódik a másodosztályú labdarúgó bajnokság. Vasárnap délután a nagy múltú Győri ETO vendége lesz csapatunk. A találkozót Nagy Norbert vezeti, segítői Szalai Balázs és Varga Gábor lesznek.

Ha csak egy pillantást vetünk csapatunk idei sorsolására, azon nyomban megállapíthatjuk, nincs irigylésre méltó helyzetben vezetőedzőnk, Szijjártó István. Rendkívül fiatal átlag életkorú, rutintalan együttesét sorozatban kell olyan nagy múltú gárdák ellen pályára vezényelni, melyek az élvonalbeli bajnokságban is számtalanszor letették már névjegyüket. Az idei sorozatban sorrendben a Zalaegerszeg, a Vasas, majd holnap a Győri ETO legénysége ellen kell(ett) idegenben bizonyítani játékosainknak. Talán mondanunk sem kell, mindhárom klub nyert bajnokságot az NB I-ben – a piros-kékek és a zöld-fehérek többször is -, míg az Aqvital FC legjobb eredménye eddig egy NB II-es hatodik hely volt.

De ahogy a Zalaegerszeg, illetve a Vasas otthonában is képes volt a bravúrra fiatal együttesünk, ahogy eddig hat fordulón keresztül sikerült megőriznie veretlenségét, úgy a holnapi összecsapásra sem feltett kézzel érkezik.

A Győri ETO gárdája alapos bevásárlást tartott a nyáron. Nem véletlen, hiszen a klub kimondva, kimondatlanul az NB I-be vágyik. Mészöly Géza személyében új vezetőedző kezébe került a marsallbot júniusban, s tíz új játékos érkezett az ETO-parkba. Talán éppen ez a nagy játékosmozgás lehet az egyik legnagyobb esélyünk, hiszen az eddig eltelt fordulók azt bizonyítják, még nem állt össze teljesen a győri együttes. Amennyiben ezt az összeszokatlanságot sikerül kihasználnunk, újabb meglepetést okozhatunk.

Érkezők: Hamar Ádám (III. Kerületi TVE), Tóth Dávid (Haladás), Baracskai Roland (Mezőkövesd), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Jakab Dávid (MTK), Koltai Tamás (Paks), Mervó Bence (Dunaszerdahely), Tar Zsolt (Csákvár), Marko Vukaszovics (Vojvodina), Nemanja Andrics (Balmazújváros).

Távozók: Beliczky Gergő (Kaposvár), Dimitrij Bodnaruk (?), Daru Bence (Nyíregyháza), Gyagya Attila (Ménfőcsanak), Pálfi Donát (Gyirmót), Nagy Tamás (Pápai Perutz), Pongrácz Viktor (?), Rokszin Ádám (Vasas), Szatmári Lóránd (Vasas), Szatmári Zoltán (?), Szabó Lukás (Kazincbarcika), Vajda Patrik (Dukla Banská Bystrica), Zamostny Balázs (?).

A vasárnapi, győri találkozó 17 órakor kezdődik az ETO-parkban.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020