Elindult a regisztráció a Futball Éjszakája programjaira

Szerzo:
Feltoltve: 2018.augusztus 13

Több NB I-es és NB II-es futballklub, valamint számos alacsonyabb osztályú csapat is megnyitja kapuját “A Futball Éjszakája” eseményen, melyet 2018. szeptember 7-én rendeznek meg először hazánkban. Az érdeklődők többek között sportfoglalkozásokon vehetnek részt, bejárhatják kedvenc csapatuk stadionját vagy akár összemérhetik tudásukat játékos feladatok során a klub futballistáival. Július közepétől elérhető az online program regisztráció.

A hazai labdarúgó egyesületek és a labdarúgás népszerűsítéséért rendezik meg első alkalommal 2018. szeptember 7-én, pénteken “A Futball Éjszakája” eseményt, amelyhez július közepéig már 21 alakulat csatlakozott. Alapvetően NB1-es és NB2-es csapatok készülnek programokkal aznap, de több NB3-as klub is jelezte részvételi szándékát, illetve olyan megyeszékhelyeken is lesznek foglalkozások, ahol jelenleg nincs első-, vagy másodosztályú társaság.

Az országos rendezvényen a helyi eseményeket a résztvevő klubok alakítják, így helyszínenként eltérő lehetőségek várják az érdeklődőket, így a kezdési időpont és a befejezés is egyéni.

A futball szeretők sportfoglalkozásokon vehetnek részt, így a szurkolóknak kortól függetlenül lehetőségük nyílik arra, hogy például különböző képzéseken (kapusedzés, technikai képzés, szabadrúgás gyakorlás) vagy bemutató edzéseken éljék át az élsportolók mindennapi feladatait. Az érdeklődők a stadionok kulisszái mögé is betekinthetnek, megtekinthetőek lesznek az öltözők, a rehabilitációs helyiség, a fitnesz terem vagy akár a VIP szektor is. Némelyik csapat klubtörténeti kiállítással, kerekasztal beszélgetésekkel készül, amelyeken például jelenlegi labdarúgóknak, a klubok ikonjainak, fizioterapeutájának, táplálkozási tanácsadójának vagy labdarúgó menedzserének tehetnek fel kérdéseket. Esetenként a drukkerek összemérhetik tudásukat dekázásban, fejelgetésben, X-box-, teqball- vagy tengó-parti keretében a profi játékosokkal. Bizonyos helyszíneken utánpótlástornákat és/vagy felnőtt kispályás kupákat is terveznek a klubok, s a legtöbb helyszínen villanyfényes gálamérkőzéssel zárul a program.

A “Futball Éjszakája” programjai részben előzetes regisztrációhoz kötöttek, amit az érdeklődők a www.futballejszakaja.hu oldalon tehetnek meg. A rendezvény belépő díja gyermekek számára 100, míg a felnőttek részére 500 forint. A karszalag az első kiválasztott stadionnál váltható meg, s az ott átvett karpereccel az összes helyszín meglátogatható. A sportfelszerelésről a látogatóknak maguknak kell gondoskodniuk.

A Szervező Bizottságról:

 Nemcsák Károly – A Magyar Színészválogatott vezetője és játékosa.

Borsi László – A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott vezetője és játékosa.

Krizán Sándor – Ifjúsági U-18-as EB győztes (1984, Moszkva); volt NB1-es, NB2-es futballista. Futball szakmai vezető, projekt menedzser (pl. futsal edzés Dárdai Pállal), labdarúgó szakkönyvek készítője.

Forgács István – A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének elnökségi tagja. Társasági labdarúgó-, footgolf- és lábtenisz tornák szervezője.

Lantos Zsolt – Sportújságíró. A Magyar Újságíró Labdarúgó Válogatott játékosa.

Borsi Dávid – Aktív futsal játékos.

Kiemelt főtámogatónk a Szerencsejáték Zrt.

Főtámogatóink: E.ON Hungária Zrt.; Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.; Porsche Hungária Kft.

Szakmai partnerünk a Magyar Labdarúgó Szövetség

Együttműködő partnerünk a Hivatásos Labdarúgók Szervezete

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020