Fix pont volt a kapuban

Szerzo:
Feltoltve: 2018.június 14

Az őszi idényben – annak ellenére, hogy Markek Tamás jó teljesítményt nyújtott, mikor lehetőséget kapott – nem volt szerencsénk a kapusokkal. Példátlan módon, az első öt fordulóban sérülések, kiállítás miatt négy hálóőr (Horváth Gábor, Horváth Dániel, Major Barnabás, Markek Tamás) is állt gólvonalunkon. A szezon hajrájában ugyan normalizálódott a helyzet, de vezetőedzőnk kérésére egy stabil, meghatározó kapust igazoltunk a télen. Hermány Bence aztán az elsőtől az utolsó percig végig védte a tavaszi idényt.

– Örültem a megkeresésnek, jó érzéssel érkeztem Csákvárra – felelte honlapunk érdeklődésére a 28 éves januári szerzeményünk, Hermány Bence. – Soha nem tagadtam, családommal együtt erős érzelmi kötődésem van a Ferencvároshoz, így óriási megtiszteltetés számomra, hogy egy olyan zöld-fehér kapus ikonnal dolgozhatok együtt, mint Szűcs Lajos. Remek közösségbe csöppentem, ahol kimondottan családias a légkör. Ami fura számomra, hogy a magam 28 évével a harmadik legöregebb vagyok a keretben.

Nem titok, előző állomáshelyén pörön kívülre került …

– Nehezen is viseltem. A Vasassal NB II-es bajnoki címet szereztem, védtem az élvonalban, majd Nyíregyházán is az első évben szinte mindvégig enyém volt az egyes mez. A folytatás sajnos már nem alakult ilyen szépen … Meccshiánnyal küszködtem, de tudtam, hogy jó felkészüléssel gyorsan utolérem magam. Mikor megkerestek Csákvárról, nem gondolkodtam egy percig sem, egy nap alatt megegyeztünk. Óriási bizonyítási vágy dolgozott benne. Egyrészt magamnak, másrészt “új” csapatomnak is bizonyítani akartam, hogy nem felejtettem el védeni.

Hogy érzi, hogy sikerült?

– Döntő volt, hogy remek rajtot vettünk, hogy az első kilenc meccsből hétszer nyertünk és csupán egyszer kaptunk ki. Mentálisan erőssé váltunk, s mint köztudott, a sikereknek erős kohéziós ereje van. Minden egyes játékostársam hozzá tette a magáét a jó szerepléshez. Később is igyekeztünk mindvégig a földön maradni, a vereségek után sem lógatni a fejünket. Higgadt volt az “öltöző”, biztosak voltunk benne, hogy bent maradunk. Úgy gondolom, egyetlen meccsel, a Budafok elleni hazai találkozóval nem tudunk elszámolni, ott az első félidőben tényleg rosszul játszottunk. Ami viszont bánt, s kapusként talán ez érthető is, hogy a jó eredmények ellenére mégis sok gólt kaptunk.  Összesen három alkalommal, a ZTE, a Cegléd és a Kazincbarcika ellen sikerült csak nullás meccset produkálnunk, hiába nyertünk kilencszer tavasszal.

A jó idényt futott csapatokból előszeretettel “szemezgetnek” a riválisok …

– Értem a célzást … Nekem fél, plusz egy éves szerződésem van Csákváron. Jól érzem magam, ha csak nem kapok az NB I-ből visszautasíthatatlan ajánlatot, maradok az Aqvital-nál.

Csapatunk június 25-én kezdi meg a felkészülést a 2018-19-es másodosztályú labdarúgó bajnokságra.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020