Most kell nagyon észnél lenni

Szerzo:
Feltoltve: 2017.október 12

Egész más hangulatban teltek az elmúlt napok Csákváron, mint a korábbi hetekben, ami nem véletlen. Csapatunk végre megszakította szezon eleje óta tartó rossz sorozatát a Szolnok ellen (2-0) és ez érezteti hatását az öltözőben is.

A sikernél nincs jobb összekovácsoló erő, az ilyen előzmények után kiharcolt győzelemre pedig ez különösen igaz. Remélhetően ez a hangulati változás a következő fordulóban, Budafokon is érezhető lesz és ott folytatjuk, ahol legutóbb a MÁV ellen abbahagytuk. Még mielőtt azonban elkezdenénk rózsaszínben látni a világot, nem árt, ha megőrizzük józanságunkat. Vasárnapi győzelmünk ugyanis csak akkor ér valamit, ha a közvetlen riválisunknak számító fővárosi alakulat ellen is sikerül nyernünk. Ami lássuk be, nem lesz egyszerű feladat …

Egyrészt rendkívül kiegyenlített a mezőny, egyetlen csapat ellen sem lehet biztosra menni, másrészt a Budafok ugyan újoncnak számít az NB II-ben, ám az élvonalat megjárt, rutinos játékosok egész sorával rendelkezik. Hazai pályán hatszor fogadta eddig riválisát az ősszel, de csak egyszer, a Sopron ellen (1-0) sikerült otthon tartani a három pontot, három alkalommal – Nyíregyháza, Győri ETO, Kisvárda – ellenben vereséget szenvedett. Utoljára még szeptember 2-án diadalmaskodott Prukner László csapata, az azóta lejátszott öt találkozón a megszerezhető 15 pontból mindössze hármat gyűjtött be: három idegenbeli meccsén döntetlenre végzett, hazai találkozóit elveszítette.

Az egykori Fradi-edző dirigálta gárdában olyan jól ismert labdarúgók szerepelnek, mint a Videotonnal és Honvéddal is NB -es bajnoki címet szerzett Dusan Vasziljevics, a hosszú éveket Olaszországban töltő, egykori válogatott Filkor Attila, az angol Fulhamben pallérozódó kapus, Somogyi Csaba, az FTC-ben több szezont is lehúzó Csizmadia Csaba és Pölöskei Péter, vagy éppen az Ausztráliában is megfordult ex-vasasos Nagy Tamás.

Hiába van nekünk egy Sándor Gyurink és Polonkai Attilánk, a rutin egyértelműen a hazaik oldalára billentené a mérleg nyelvét. A fiatalos lendülettel és remélhetően a nagyobb győzni akarással azonban mindez kompenzálható, s akkor sikerülhet a bravúr, újabb győzelmet arathat csapatunk.

A másodosztályú bajnokság tizenharmadik fordulóját vasárnap rendezik, csapatunk mérkőzése 15 órakor kezdődik Budafokon.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020