Túl a bemutatkozáson …

Szerzo:
Feltoltve: 2017.szeptember 14

Mint köztudott, kedden közös megegyezéssel szerződést bontott klubunk Szanyó Károly vezetőedzővel, akit Szíjjártó István váltott a kispadon. Az 58 éves szakember játékosként a Vasas és a Honvéd színeiben éveket töltött az NB I-ben – bajnok és Magyar Kupa-győztes is volt -, majd a svájci FC Montreux, illetve az osztrák Kapeln együtteseinél belekóstolt az idegenlégiósok életébe is. Visszavonulását követően előbb a Felcsút, majd a Vasas és a Honvéd pályaedzője, utánpótlás edzője volt, legutoljára pedig a Puskás Akadémia vezetőedzőjeként tevékenykedett.

Hosszú éveket eltöltött a magyar labdarúgásban, a felcsúti akadémiáról érkezve pedig szinte csak ismerős arccal találkozott a csákvári öltözőben. Milyenek az első benyomásai?

– Túl vagyunk a bemutatkozáson, ami igencsak formálisra sikeredett – vélekedett első csákvári látogatásáról Szíjjártó István. – Két, három játékos kivételével szinte mindenkivel dolgoztam már vagy éppen ismertem aktuális klubom korosztályos csapatából. Úgy érzem, egy kicsit le van ülve a gárda, ami egyértelműen az utolsó, 5-1-re elvesztett meccs eredménye, hiszen korábban semmi jele nem volt a szétesésnek. Nem egyszerű a feladat, hiszen miközben ki kell mozdítani a játékosokat az eredménytelenség okozta apátiából, a Cegléd elleni hétvégi meccsre is célirányosan kell készülni. Villámgyorsan fel kell térképeznem, hogy ki milyen mentális állapotban van, kire számíthatok a vasárnapi összecsapáson.

Meglehetősen bő a keretünk …

– Ne is mondja, huszonnyolc játékost nehéz tűzben tartani. A lelkileg gyengébbek ilyenkor hajlamosak összetörni, feladni a küzdelmet még akkor is, ha esetleg a tudásuk megfelelő. Sok a fiatal, rutintalan játékos a keretben, akiknek egyébként is hullámzó a teljesítménye, így az idősebb labdarúgóknak még nagyobb szerepet kell vállalni, hogy kikászálódjunk a gödörből.

Hogy fogadták az öltözőben az “ismerősök”?

– Azt hiszem mindenkit meglepett egy kicsit a gyors váltás, nem igazán számoltak vele. Akad, akit felpörget, ha új szakvezető érkezik a csapathoz, más megijed. Ezzel nem is akarok különösebben foglalkozni. Bízom benne, mindenki érzi az öltözőben, hogy milyen bajban vagyunk, hogy csak együtt, egymásért is küzdve tudunk talpra állni. Bár csapatszinten már elmondtam, mire számíthatnak tőlem, még lesz egy egyénekre lebontott eligazítás. Azt követően pedig nincs mellébeszélés, mindenki tudja a feladatát …

Csapatunk vasárnap 16 órakor Albertirsán, a Cegléd ellen lép pályára a másodosztályú bajnokság kilencedik fordulójában.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020