Új időszámítás kezdődik

Szerzo:
Feltoltve: 2017.április 25

A vasárnap este véget ért bajnoki mérkőzésünkkel véget ért egy korszak csapatunk életében. Utoljára 2014-15-ös bajnokság őszi szezonjáróját követően, november 21-én, az Ajka ellen elért 2-2-es hazai döntetlen után állt együttesünk kieső helyen a másodosztályban. Akkor a tizenhat csapatot felvonultató mezőnyben a tizennegyedik helyről várhattuk a tavaszi folytatást. Most, a Békéscsabán elszenvedett 1-0-ás vereség után ismét felettünk húzzák meg a képzeletbeli vonalat …

Azóta lejátszottunk 75 bajnoki mérkőzést úgy, hogy egyszer sem csúsztunk le a kieső helyre, ám a hetvenhatodik után újra mi vesszük át az üldöző szerepét. A hét végével új bajnokság kezdődik számunkra. Hét forduló van hátra az idei pontvadászatból, s azokon kell legalább három ponttal többet gyűjtenünk, mint a Kozármisleny vagy a Cegléd, esetleg hattal többet, mint a Budaörs. Huszonegy pont szerezhető még a június 4-i szezonzáróig, azaz a helyzetünk nem teljesen reménytelen. Pláne, ha figyelembe vesszük a sorsolást, illetve hogy legnagyobb ellenlábasunk még hozzánk látogat Csákvárra.

Ahhoz viszont, hogy érdemes legyen számolgatni, mindenképpen meg kell “tanulnunk” ismét nyerni. A döntetlenek, legyenek azok bármennyire is bravúrosak, már nem segítenek rajtunk. Csak és kizárólag a győzelmek számítanak. Az első lépést a bent maradás felé már most vasárnap meg kell tennünk, amikoris a sereghajtó SZEOL együttesét fogadjuk. Mindegy, hogy szép vagy szenvedős játékkal, gólzáporral vagy csak egy talált öngóllal nyerünk, a lényeg, hogy a három pontot itthon KELL tartanunk.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020