Játszó csapattal érkezik a Sopron

Szerzo:
Feltoltve: 2017.február 10

Szombaton 14 órakor a Sopron együttesét látjuk vendégül a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A hűség városának csapata a “nem szeretem együttesek” közé sorolható Csákváron, lévén az elmúlt években lejátszott öt bajnoki mérkőzés közül egyet sem sikerült megnyernünk: két hazai összecsapásunkat döntetlenre hoztuk, míg idegenben csupán 2016 őszén tudtunk egy pontot szerezni.

Supka Attila együttese a 2016-17-es bajnoki pontvadászatban közvetlen riválisunknak számít, az ősszel kettő ponttal gyűjtött többet nálunk. A télen igyekeztek megerősíteni az élvonalbeli Haladás támogatását élvező klubot. Két rutinos játékost igazoltak az elmúlt napokban: a 28 éves Németh Milán Diósgyőrből, míg Póti Krisztián éppen tőlünk szerződött Sopronba. Ugyanakkor távozott az SVSE-től a játékkal felhagyó középső védő Kovács Gergő, Nyíregyházára igazolt a harmadik számú kapus, Megyeri Gábor, szabadlistára tették a a hórihorgas támadót, Szasa Popint és a múlt héten Csákváron próbálkozó Tóth Jeremyt.

– Két olyan csapat találkozik a Magyar Kupában, amelyek egyaránt szeretik játszani a futballt, kérdés, hogy a pálya állapota ezt mennyire engedi – nyilatkozta klubja honlapján Supka Attila. – Úgy gondolom, ötven-ötven százalék az esély a továbbjutásra a két másodosztályú csapat párharcában. A téli időszakban nagy változás nem volt játékoskeretünkben, hiányposztokra igazoltunk. A felkészülésünk jól sikerült, ezért joggal bízom a továbbjutásban, ami továbbra is egyértelmű célunk a kupasorozatban.

Az együttes a téli felkészülés alatt egy hetet ciprusi edzőtáborban töltött, ahol többek között megmérkőzött a Crvena Zvezdával. A lila-fehérek ugyan 1-0-ás vereséget szenvedtek, de így is remekül helyt álltak a szerb első osztály listavezetője ellen.

Az SVSE tervezett kezdőcsapata: Heinrich – Tóth D., Sifter, Póti, Németh – Nagy, Kapacina, Soós, Eszlátyi – Erdélyi, Horváth.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020