Más munkát végeznek a kapusok

Szerzo:
Feltoltve: 2017.január 27

Ha akarsz egy (az igazán) jó csapatot, “végy egy jó kapust” – tartja a mondás labdarúgó berkekben. Hogy aztán a kapusod olyan teljesítményt is nyújtson a szezon során, amilyet elvárnak tőle a szurkolók, kőkemény edzésmunkára van szükség. Hogy aztán ilyenkor, télvíz idején, a felkészülési időszakban milyen munkát végeznek a portások, az már a kapusedző felelőssége.
– Értelemszerűen a kapusok is más jellegű munkát végeznek ilyenkor, mint a bajnokság közben, de azért nálunk sokkal kisebb az eltérés, mint a mezőnyjátékosoknál – vélekedett a csapatunk hálóőreinek formájáért felelős Hegedűs Ferenc. – Több olyan feladatot végzünk, mely a dinamikát, a robbanékonyságot, gyorsaságot fejleszti, de a labda soha nem maradhat el.
Mennyire kap szabad kezet a kapusok felkészítésében, mennyire kéri ki véleményét Kovács Daniék aktuális állapotáról a vezetőedző?
– Az ősszel Toldi Gábor és most Vincze István is teljes egészében rám bízta a kapusok munkájának irányítását. A bajnoki meccsek, illetve most a felkészülési találkozók előtt is én teszek javaslatot ki és mennyit védjen, hogy osszuk fel két kapusunk között a mérkőzéseket. Remek az összhang köztünk, így soha nem volt probléma emiatt.
A kapusokat kicsit mindenki fura figurának tartja. A kerethez tartozó portások egymás riválisai, mégis általában jóban vannak egymással.
– Ez így van. Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen két olyan kapussal dolgozhatok, akik nem csak szakmailag, de emberileg is megállják a helyüket. Miközben értelemszerűen mindketten védeni akarnak, jóban vannak, segítik egymás munkáját. És ennek a csapat látja előnyét.

Hegedűs Ferenc mondandóját Kovács Dániel és Dániel Csaba elmúlt fél évben nyújtott teljesítménye egyértelműen alátámasztja …

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020