Csikók húzzák a szekeret

Szerzo:
Feltoltve: 2016.október 26

Bravúr a javából! Csapatunk tegnap este sikerrel vette a Magyar Kupa hetedik fordulójának akadályát a másodosztály egyik bajnokesélyese, a Békéscsaba ellen. Továbbjutásunk nem akármilyen körülmények között született meg.

Vezetőedzőnk, Toldi Gábor annak ellenére sem hagyta magát eltántorítani korábbi elképzelésétől – miszerint a bajnokságban kevesebbet szereplő játékosokat küld pályára – hogy erős NB II-es vetélytárs ellen kellett bizonyítani. A hét végi, Cigánd elleni bajnokihoz képest 8(!) helyen változtatta meg a kezdőcsapatot, csupán Kékesi Alex, Mészáros Dávid és Kiprich Dávid maradt meg hírmondónak a szombati tizenegyből. Ehhez képest a viharsarkiak tegnap pályára lépett 14 játékosa közül a ZTE-vel idegenben 2-2-t játszó gárdából 11-en(!) most is szerepet kaptak Zoran Szpisljaktól. Csupán a kapus Ribánszki László, Urbin Péter és Szélpál Norbert kapott felmentést a szakvezetőtől.

Ezek után a pályán egyáltalán nem látszott, hogy két, teljesen más célokért küzdő klub gárdája csapott össze. Ugyan a találkozón többet volt a labda a békéscsabaiaknál, mondhatni a meccs nagy részében irányították a mérkőzést, ám nagy helyzeteink nekünk voltak. Horváth Roland emelése után már mindenki gólt kiáltott, de a labda a felső lécre hullott, Paudits Patrik fejese leborotválta a bal kapufát – sajnos kívülről -, és Molnár Tibor valamint Oldal Tibor több lövésénél is bravúrral kellett hárítania vendégek portásának. Ugyanakkor a lila-fehéreknek egyetlen komolyabb lehetőségük volt, mikor a második félidő elején a felső lécet találták el.

Bár féltünk tőle, hogy a 2×15 perces hosszabbításra elkészül erejével csapatunk, hiszen a pályán lévők nagy része meglehetősen régen kapott 90 perces meccsterhelést, de a ráadás félórában inkább a vendégek tűntek fáradtabbnak. Hajdú Sándor – pontosabban dr. Hajdú Sándor – úgy robotolta végig a két órát, hogy sérülése miatt több, mint egy éve nem lépett pályára tétmeccsen. (Utoljára még 2015. november 21-én, Gyirmóton volt tagja a csapatnak.) Szalai Tamás 37 évének minden rutinját bevetette a siker érdekében, Póti Alex salangmentesen, semmiféle kockázatot nem vállalva tette a dolgát a védelem közepén, míg Kékesi Alex bizonyította, hogy több poszton is képes kimagaslót nyújtani. A 20 éves Mészáros Dávid szinte lekopírozta a válogatott Nagy Ádám közelmúltbeli teljesítményét, Kiprich Dávid ellen képtelenség volt test, test elleni csatát nyerni, a két villámgyors szélsőnk, Molnár Tibor és Oldal Tibor pedig úgy hagyta faképnél a csabai védőket, mint a gyorsvonat a személyvonatot. Horváth Roland a mennybe mehetett volna, ha emelése bemegy, a helyette pályára lépő Paudits Patrik játékfelfogása pedig minden védő rémálma. Minden labdáért keményen megküzdött, nem hagyta magát lebirkózni, s úgy támadta le az NB I-et is megjárt csabai hátvédeket, hogy azok sok esetben gondolkodás nélkül csak kivágni tudták a labdát.

A büntetőpárbaj az idegek harca. Általában a nagy csatát megélt öreg rókák vállalják az “ítéletvégrehajtó” szerepét. Nálunk a tizenegyest értékesítő Kiprich Dávid 22,  Paudits Patrik 22, Kékesi Alex 22, Mészáros Dávid 20, Oldal Tibor 21 éves, s csupán a 28 esztendős Póti Krisztiánra mondható, hogy rutinos futballista.

Ezek után igenis bravúr a javából, hogy csapatunk elbúcsúztatta a Békéscsabát a Magyar Kupától és bejutott a legjobb 32 együttes közé.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020