A HLSZ javaslatát minden NB II-es klub vezetői és labdarúgói támogatják

Szerzo:
Feltoltve: 2016.július 16

Hamarosan rajtol az új idény. Az élvonalbeli csapatok már ezen a hétvégén pályára lépnek, majd két hét múlva (július 31-én,vasárnap) a másodosztály együttesei is megkezdik a 2016–2017. évi bajnoki szezont.
A szövetség már elkészítette az NB II programját, ami szerint a teljes idény 38 fordulójából 32-szer (!) vasárnap a hivatalos játéknap. A versenynaptár ismeretében a (meglepett) csapatkapitányok sorban keresték meg segítségért szervezetünket (a HLSZ-t), ugyanis a labdarúgók nem értenek egyet ezzel a beosztással!
Miután több panasz is befutott irodánkhoz, felvettük a kapcsolatot mind a húsz NB II-es csapatkapitánnyal, akik mindnyájan (hangsúlyozzuk: kivétel nélkül) egyetértettek benne, hogy nem szeretnének szinte állandóan vasárnap játszani (a tervezet szerint a mérkőzések 84%-a esik vasárnapra), és csak átlagosan havonta egyszer a családdal tölteni ezt a napot. Nem mellékes körülmény, hogy a játékosok véleményével az érintett húsz klub vezetése is maradéktalanul egyetért.
A Hivatásos Labdarúgók Szervezete akceptálta a labdarúgók kérését és a Magyar Labdarúgó Szövetséghez fordult. Levelünkben tolmácsoltuk a csapatkapitányok kérését és javaslatot tettünk a versenynaptár módosítására. (hlsz.hu)

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020