Új edzővel készül ellenünk a Zete

Szerzo:
Feltoltve: 2016.április 26

Szombaton Zalaegerszegen lép pályára csapatunk. Annak a ZTE-nek az otthonában, mely hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott vezetőedzőjével, Csank Jánossal.
Már április elején felvetődött, hogy megvonják a bizalmat az egykori szövetségi kapitánytól Zalában, ám mivel ezt követően a Siófok és a Sopron ellen is begyűjtötték a kék-fehérek a három pontot, úgy tűnt, megnyugszanak a kedélyek. Nem így történt …
A múlt hét végén 3-1-es vereséget szenvedett a Zete – ez a negyedik volt a tavasszal – Szolnokon, s ezt már nem úszta meg a vezetőedző, a csapat tulajdonosa kezdeményezte a szerződésbontást.
A klub vezetősége a következőképpen indokolta Csank János vezetőedző szerződésének közös megegyezéssel történő felbontását.
„ – Az őszi szezonban a csapat szervezetten és eredményesen játszott, amit a tavaszi idényre már nem lehet elmondani. Ettől függetlenül a céljaink nem változtak, így keresnünk kell tovább a megoldásokat a kialakult helyzetre. Úgy éreztük, kissé megakadtunk a jelenlegi szinten, ahonnan ebben az évben egyelőre a játékot és a mentalitást illetően sem sikerült továbblépnie a csapatnak, ennek a megrekedt állapotnak a kimozdítását szeretnénk bármi áron elérni. A rendszer szerencsétlensége, hogy nagy hatást rövid idő alatt általában a vezetőedző leváltásával tudnak elérni a klubok. Ez új inputot, illetve néhány játékosnak új lehetőséget jelenthet. A keret összetételét, a játékosokat szezon közben ilyen mértékben nem tudjuk változtatni, ezt a nyáron kell mérlegelnünk. Amit nagyon fontos elmondani, abban, hogy a néhány hete még abszolút realitásnak tűnő feljutási esélyeink csökkentek, mindannyiunknak megvan a saját felelőssége, de ebben az esetben úgy gondoljuk, a legnagyobb felelősség a játékosoké, és leginkább az ő teljesítményükön, mentalitásukon kell változtatnunk” – szól a ZTE közleménye.
A vezetőség a hátralévő hat mérkőzésre Michalecz István utánpótlás szakmai igazgatót bízta meg a vezetőedzői teendők ellátásával, a szakember munkáját Molnár Balázs pályaedző, Csató Sándor pályaedző, Vlaszák Géza kapusedző és Gáspár László erőnléti edző segíti. Michalecz feladata nemcsak a feljutás kiharcolása a csapattal, hanem az is, hogy fokozatosan beépítse a fiatalokat az együttesbe.
A ZTE-nek a szezonból hátra lévő már valamennyi mérkőzését hazai pályán vívja: szombaton minket fogad, majd a Gyirmót, a Szeged, a Kisvárda, a Soroksár és az Ajka csapata látogat Zalaegerszegre.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020