Egy gólzáporos meccs margójára

Szerzo:
Feltoltve: 2016.március 22

Bár aki csak az eredményt látja, könnyedén legyinthet: sima, izgalommentes meccsen nyert csapatunk 4-1-re a hónapokon keresztül dobogón tanyázó, ám az elmúlt hetekben megtorpanó Budaörs ellen az NB II-es bajnokság hét végi, huszadik fordulójában. Aki viszont látta az összecsapást bizonyíthatja, mindent rá lehet fogni a kilencven percre, csak azt nem, hogy izgalommentes volt.

A feszültség már a kezdőcsapatok kihirdetését követően érezhető volt az öltözőfolyosón. A vendégek vezetőedzője, Miskei Attila ugyanis pályára vezényelte azt a Hegedűs Jánost, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos adatbankja szerint egy hete, a MÁV FC ellen begyűjtötte ötödik sárga lapját. A középső védő még augusztusban kapott figyelmeztetést a Szolnok, illetve a Csákvár, novemberben a Dunaújváros, februárban a Zalaegerszeg, majd legutóbb március 12-én ismét a Szolnok ellen. Igaz, novemberben kiállították Kisvárdán, ám a piros lap nem törli az addig begyűjtött sárgákat. Ezek után kezdőként futott ki a szombati találkozón. (Friss hír: az MLSZ adatbázisa hibás, s ezt elismerték a szövetségnél is. Hegedűs János nem jogosulatlanul lépett pályára Csákváron.)

Játékosaink ugyan igyekeztek függetleníteni magukat a budaörsiek összeállítási problémájától, s csakis a mérkőzésre koncentrálni, ám alig telt el 40 másodperc(!) a találkozóból, mikor máris ismét megoszlott a figyelmük. Történt, hogy az oldalvonal mellett meglóduló Molnár Tibort keresztezendő vendégvédő óriási erővel a nézőtérre bombázta a labdát. Pont akkor, amikor az esettől néhány méterre egy huszonéves hölgy a helyét foglalta el a lelátó legfelső sorában. A felszabadító rúgás éppen arcon találta, ráadásul még hátulról is beütötte a fejét. Azonnal látszott, hogy nagy a baj, így a hazaiak orvosa Wiesler Ferenc mielőtt leülhetett volna Bognár György szakmai igazgató mellé a kispadra, máris a lelátó felé vehette az irányt.

– A hazai szurkoló hölgy fejét elölről és hátulról is nagy erejű ütés érte, az elsősegély-nyújtás után, agyrázkódás gyanújával a mentők azonnal kórházba szállították – tudtuk meg a mérkőzést követően.

julcsi

A rövid intermezzo után negyedórának kellett eltelnie, mire játékunk a rendes kerékvágásba terelődött. Arról az Aqvital FC ellenfelei tudnak igazán mesélni, milyen az, mikor a Bognár-csapat elkapja a ritmust: húsz perc alatt háromszor is bevettük a Budaörs kapuját, s végül egy négyessel vettünk revansot az őszi 1-0-ás vereségért. Az utolsó hat bajnokin így már 17(!) gólt szerzett együttesünk – a Budaörsnek most 4-et, az őszi szezonzárón a Szegednek, majd idén tavasszal a Kisvárdának, az Ajkának és a Szigetszentmiklósnak 3-3-at, a Soroksárnak 1-et rúgtunk -, s miközben a biztos bent maradás kiharcolása a célunk, négy pontra felzárkóztunk a feljutást jelentő második helyen tanyázó Zalaegerszeg mögé.

– A Budaörs megmutatta erejét, megmutatta miért áll dobogón, vagy annak közelében a táblázaton már hetek óta. Persze megérdemlik a dicséretet a fiúk az újabb győzelemért. Úgy érzem, lassan kivívjuk az ellenfelek tiszteletét, hiszen hetek óta rúgdossuk a gólokat – értékelte a meccset az újabb magabiztos győzelmet követően is földön maradó vezetőedzőnk, Toldi Gábor.

És ha már gólokról beszélünk. Azt eddig is tudtuk, hogy klubunk komolyan veszi az MLSZ fiatal-szabályát, hiszen hétről rendszeresen három, négy, öt 20 év alatti fiatallal lép pályára színeinkben. De … De ezt nem kényszerből tesszük. Tizenéveseink igenis megszolgálják a bizalmat. Ékes példa erre: a 19 éves Makrai Gábor szezon közben érkezett Csákvárra. A tizedik fordulóban, a Zalaegerszeg ellen talált először a kapuba az NB II-ben. Csapatunk utolsó tizenegy bajnoki meccsén 11(!) gólt szerzett.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020