Varázslók, tizenegyes és kiállítás, Makrai Gabi bokája, avagy ki is ért a családban a focihoz?

Szerzo:
Feltoltve: 2016.március 6

Nehezen jött álom a szememre a szombati, Aqvital FC Csákvár-FC Ajka 3-1-re végződött találkozót követően. Sokáig csak forgolódtam az ágyamban, sorban villant be egy, egy emlékkép a meccsel kapcsolatban, mire végre sikerült igazán elaludnom.

Először akkor riadtam fel szunyókálásomból, mikor meghallottam a nejem hangját. A meccs előtt Csákvár felé autózva Szandra éppen azt ecsetelte, hogy ne izguljak már annyira, 3-1-re megnyerjük a találkozót. (A jelek szerint csak kiderült az igazság, ki is ért igazán a futballhoz a családban …)

A következő emlékkép, mikor megláttam a pálya talaját. Egyszerűen nem hittem a szememnek: elképzelhetetlennek tűnt, hogy Köntös Dani és Krasztina Béla bácsi képes volt az egész héten vízzel telt medencére hasonlító füvespályából mérkőzésre alkalmas játékteret teremteni. (Még az egykori híres bűvész, Rodolfó is megirigyelhette volna őket … Igazi varázslók!)

Ekkor ismét elbóbiskoltam, ám nem sokáig pihentem. Arra ébredtem, hogy ömlik rólam a víz idegességemben, olyan pontatlanul, tompán futballozik a csapat. A saját hangomat hallottam a fülemben csengeni: csak ezt a meccset ússzuk meg vereség nélkül! (Megúsztuk, sőt nyertünk!)

Mikor nagy nehezen végre ismét álomba szenderültem, úgy éreztem, nyugodtam alszom. Egy fenét … Szandra suttogására ébredtem: rosszat álmodtál? Nem is tudom – feleltem – éppen most lett 1-1-re az eredmény és te meg vidáman dörzsölted a kezed, hogy alakul a 3-1, miközben én szétrobbantam a kiállítás és tizenegyes miatt. (Lehet, hogy jövőbe látó az asszony?)

Aztán tisztán láttam álmomban, hogy Makrai Gabi milyen hihetetlenül finom bokamozdulattal emelte a hálóba harmadik gólunkat. Attól kezdve filmszakadás. Reggel kilencig húztam a lóbőrt és kipihenten, vidáman ébredtem. (Szandra már kevésbé volt vidám, a forgolódásom miatt ő még nálam is kevesebbet aludt. Egye fene, a lényeg, hogy nyertünk, őt meg majd csak kiengesztelem valahogy …)

Azért ha kérhetek valamit kedvenc csapatom tagjaitól: legközelebb szeretnék szombaton este nyugodtabban aludni!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020