A tulajdonos szemével, avagy nem éljük át még egyszer a tavalyi szezonzáró meccset

Szerzo:
Feltoltve: 2016.február 19

Az Aqvital FC Csákvár labdarúgó csapatának tulajdonosa Nagy Sándor. Évek óta neki (is) köszönheti az alig 5000 fős település, hogy Csákvár nevét – a futballon keresztül – szerte az országban megismerték az emberek. Számtalan öröm és nem kevés izgalom érte, mióta szerepet vállalt a labdarúgó klub működtetésében.

– Az elmúlt bajnoki esztendő, a 2014-15-ös örökké felejthetetlen marad – elevenítette fel csapatunk tavalyi bent maradását Nagy Sándor, egy nappal a tavaszi rajt előtt. – Ahogy Ajkán, a záróforduló 95. percében nyerni tudtunk, felülmúlhatatlan. De …, de nem szeretném még egyszer átélni azt az infarktus közeli állapotot. Nagyon remélem, idén hamarabb bebiztosítjuk bent maradásunkat a másodosztályban. Kevés az, hogy én úgy érzem, az őszi eredményeink alapján helyünk van az NB II-ben, mindezt a pályán is be kell bizonyítanunk. A keretünket elég erősnek érzem ahhoz, hogy megvalósítsuk céljainkat.

Csákvár a szomszédos, ám egészen más anyagi köülmények között működő Felcsút mellett a legkisebb település, mely a magyar profiligában képviselteti magát …

– Hiányosságainkat közösségünk erejével próbáljuk meg pótolni. Szurkolóink jóban, rosszban kitartanak mellettünk, valamennyi idegenbeli meccsre, még az ország túlsós szegletébe is elkísérnek minket. Reálisan látják helyzetünket a magyar futball palettáján. Hazai meccseink nézőszáma szinte állandó, családok, nők, férfiak, gyerekek egyaránt helyet foglalnak nálunk a lelátón. Az számunkra egyértelműen hátrány, hogy a korábbi, péntek esti meccsek után köteleztek minket a szombati hazai összecsapásokra. Felcsút közel van hozzánk, ott idén tavasszal minden hét végén NB I-es mérkőzést rendeznek a Puskás Akadémia vagy a Videoton részvételével, így a környékbeli szurkolók értelemszerűen nem hozzánk látogatnak. Hiába szeretnénk kitérni előlük, az MLSZ kötelezően előírta a szombati bajnokikat.

Csapata híres arról, hogy komolyan veszi a fiatal tehetségek szerepeltetését.

– Hiszek a magyar fiatalokban, de pályára lépésük nem kötelező elvárás a szakvezetők felé. Nálunk nem a koruk, hanem a tehetségük miatt kapnak bizonyítási lehetőséget. Remek visszajelzés számunkra, hogy a perspektíva válogatottba négy gyereket is adtunk, s most az U21-es nemzeti csapatba is behívták két fiatalunkat!

Milyen helyezéssel, pontszámmal lenne elegédett június elején?

– Nem gondolkodok sem pontszámban, sem helyezésben, egyszerűen maradjunk bent és én már boldog leszek.

A szombati, tavaszi nyitófordulóban a bajnoki táblázat hatodik helyén álló, feljutásról álmodozó Kisvárdát fogadjuk. A 17 órakor kezdődő összecsapást Lovas László vezeti, segítői Medovarszky János és Kovács Gábor lesznek.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020