Ősztől már 19 éves vagy fiatalabb játékosok szerepeltetése lesz a kötelező

Szerzo:
Feltoltve: 2016.február 10

A következő szezonban már két 19 éves fiatalt kell szerepeltetni a másodosztályú bajnokságban. Erről döntött a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége legutóbbi ülésén.

A következő idényben folytatódik a tehetséges, karrierje elején álló hazai labdarúgók játékának elősegítése. Az alapvető cél, hogy az ügyesebb játékosok 23 éves korukra jelentős felnőtt versenytapasztalattal is rendelkezzenek. Rendszeres pályára lépésük pedig segítse a szurkolók klubjukkal való azonosulását. A most zajló szezonban úgy alakult, hogy igen magas, 73 százalék volt a magyar játékosok aránya a pályán és mindössze 27 a külföldieké. A korábbi szezonokban, az intézkedések és a cél érdekében történt összefogás előtt, 60-40 százalék volt a megszokott arány.

A fiatalok szempontjából leginkább érintett másodosztályra vonatkozó szabály, hogy kötelező két-két U19-es vagy fiatalabb korú játékos folyamatos szerepeltetése. Mindez bekerül az NB II következő idényének versenykiírásába. Aki idegenlégióst szerepeltet, továbbra is jelentős összegektől esik el.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020