Kovács Attila gyógyul, Gróf Dávid elismerte hibáját

Szerzo:
Feltoltve: 2015.november 4

Az elmúlt héten zajlott az élet csapatunk kapusai körül. Előbb Gróf Dávidot állította ki a játékvezető a Ferencváros elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő odaavágójának 13. percében, majd Kovács Attilát kellett ugyanarról a meccsről vérző fejsérüléssel kórházba szállítani.

Ezek után vasárnap Hegedűs Ferenc technikai vezető-kapusedzőnek kellett csereként leülni a kispadra a Szolnoki MÁV ellen 2-1-re megnyert bajnoki összecsapáson, mondván hátha tovább sújtja portásainkat az “átok”. Nem sújtotta, Gróf Dávid végig védte a 90 percet, miközben Kovács Attila turbánnal a fején, kisfia mellett helyet foglalva, a lelátóról szurkolt a társaknak.

– Tíz centi hosszú sebet ejtett Busai Attila stoplija a fejemen, melyet nyolc öltéssel varrtak össze – tudtuk meg Kovács Attilától. – Szerencsére agyrázkódást nem szenvedtem, de így is 10 napos pihenőre kárhoztattak az orvosok. Ha minden jól megy, pénteken vagy esetleg talán csütörtökön elkezdhetek mozogni, de az csak a varrat vétel után derül ki, hogy szombaton, Siófokon ott lehetek-e a keretben.

Szerencsére a Szolnok elleni meccsen semmi extra nem jött össze, Gróf Dávid sérülés és kiállítás nélkül megúszta a bajnokit. Kapott ugyan egy elkerülhető gólt, mivel azonban a találkozót megnyerte csapatunk, nem történt tragédia.

– Elismerem, hibáztam a gólnál, de hál’ istennek, nem lett súlyosabb következménye – elevenítette fel a MÁV elleni derbit kapusunk. – Tóth Bence beadása nem tűnt veszélyesnek, s miközben nyúltam a labdáért, már azt figyeltem, hogyan hozhatnám minél gyorsabban játékba. Sajnos nem vettem észre, hogy lesipuskás módjára, oldalról érkezik Gajdos Zsolt, ütköztünk, s a térdével “megnyomta” a bal könyökömet. Kicsúszott a kezemből a labda, melyet ő azonnal a hálóba is emelt. Talán lefújható lett volna az eset, de nem akarom a játékvezetőre verni a “balhét”, hibáztam, sokkal határozottabban kellett volna felszednem a labdát, s akkor nem lett volna ilyan következménye a dolognak.

Gróf Dávid jó szezont “fut” az ősszel, több mérkőzésen is bravúrokat bemutatva védett, komoly érdemei vannak abban, hogy csapatunk már hat győzelemnél tart. Most átesett a tűzkeresztségen, megkapta első csákvári potyagólját. Komoly különbség a két “forma” között, hogy míg bravúrjai pontokat hoztak a konyhára, mostani hibájának nem lett következménye!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020