Bemutatjuk ellenfelünket: Szolnoki MÁV FC

Szerzo:
Feltoltve: 2015.október 31

A labdarúgó NB II tizenkettedik fordulójában a Szolnoki MÁV FC legénységét fogadjuk, a találkozóra a tévé-közvetítés miatt vasárnap délután (14.30) kerül sor.

A Tisza-parti alakulat – a szezon elején – nem titkoltan a feljutás reményében kezdte a pontvadászatot. Ugyan rajtja hibátlanra sikeredett, de három győzelem után látványosan megtorpant, és több váratlan vereséget is elszenvedett. Ez pedig két hete edzőváltáshoz vezetett, Kis Károly helyét egy meccs erejéig Balogh Pál pályaedző, majd hétfőtől az egykori válogatott játékos, edzőként a nemzeti csapatnál Egervári Sándor szövetségi kapitány első számú segítőjének számító, nem mellesleg tősgyökeres szolnoki, Csábi József vette át.

A klub játékoskerete, anyagi lehetőségei irigylésre méltóak a másodosztályban, így nem véletlen, hogy az újdonsült szakvezető változatlanul elérhetőnek tartja a célkitűzést.

– Ebben a kaotikus másodosztályban, melyben képes mindenki mindenkit legyőzni, amennyiben nekünk sikerülne kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanunk, ami természetesen pontszámban is megmutatkozik, akkor igenis van esélyünk versenyben lenni a feljutásért – nyilatkozta székfoglalójában a MÁV FC honlapján Csábi József.

Nos a szolnoki gárda hemzseg a rutinos futballistáktól – nem véletlen, hogy még egyetlen alkalommal sem szerepeltetett 20 év alatti fiatalt a kezdőben -, minden csapatrészben akad olyan játékosa, akit bármelyik élvonalbeli gárda elfogadna. A kapus Pokorni Péter az U20-as vb-bronzérmes gárda tagja volt, A védelemből Vermes Krisztián megfordult a válogatottban, Kovács Olivér, B. Tóth Balázs, Búrány Zoltán  éveket töltött az NB I-ben, míg Kenderes Zoltán csak sérülés miatt maradt le 2010-ben az egyiptomi korosztályos világbajnokságról. Az előre játékért felelős Nagy István az egyik legjobb szabadrúgás-lövőnek számít az osztályban, Tóth Bence megjárta a Ferencvárost, Balajti Ádám az Újpestet, míg Urbin Péter többszörös gólkirály. És hát akkor ott van még Gajdos Zsolt, akit ugye nem kell bemutatni szurkolóinknak.

A MÁV FC pontrúgásai – Nagy István és Tóth Bence remek rúgótechnikájának köszönhetően -, nagy bedobásai életveszélyesek, így döntő lesz, hogy minél kevesebb szabálytalanságot kövessünk el saját térfelünkön. És még egy adalék, az elmúlt évek statisztikái alapján látványos eséseivel B. Tóth Balázs és Urbin  Péter harcolta ki a legtöbb tizenegyest a bajnokságban. Jó lesz tehát rájuk különösen figyelni!

Biztosak lehetünk benne, a kék-fehérek győzelmi szándékkal érkeznek Csákvárra, hiszen nem tettek még le a feljutásról, ami nem csoda, lévén mindössze hét pont a lemaradásuk a második Mezőkövesd mögött. És hogy mi dönthet a pontok sorsáról? Mindkét együttes ereje gólerős támadójátékában rejlik, gyengéje pedig a “szétszórt” védekezés. Amelyik együttes masszívabbá tudja tenni védelmét, joggal reménykedhet a pont(ok)szerzés(é)ben …

A vasárnap 14.30-kor kezdődő összecsapást Botló Béla vezeti, segítői Pápai Zoltán és Kiss Balázs lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020