Bár a bentmaradás a cél, idén is esélyt adunk a tehetséges fiataloknak a bizonyításra

Szerzo:
Feltoltve: 2015.július 30

Szerdán este jó hangulatú szurkolói ankéton vettek részt csapatunk vezetői és nyáron érkezett újdonsült játékosai a Publó Étterem és Pizzéria első emeleti galériájában. A találkozót megtisztelte részvételével Csákvár első embere, Illés Szabolcs polgármester úr is.

– A labdarúgó csapat jó hírét viszi városunknak szerte az országban, s egy ekkora település, mint a miénk, ennél jobb reklámban nem is reménykedhet – dicsérte együttesünket a polgármester úr. – Mindenkit biztosíthatok róla, önkormányzatunk a jövőben is minden támogatást megad a klubnak annak érdekében, hogy elérje célját.

A mai világban minden futball-szurkoló rémálma, hogy kedvenc klubja anyagilag instabillá válik, talpon maradása megkérdőjeleződik.

– Büszkeséggel tölt el, hogy miközben idén nyáron több megyei jogú város profi labdarúgó csapatát visszasorolta az MLSZ az amatőrök közé, az alig 5000 fős Csákvár együttese továbbra is ott lehet az NB II-ben – vélekedett a magyar klubok sújtó nehézségekről az Aqvital FC Csákvár tulajdonosa, Nagy Sándor. Tény, a legkisebb költségvetéssel mi dolgozunk a másodosztályban, minden forintot kénytelenek vagyunk a fogunkhoz verni, s egyetlen fillért sem költünk el feleslegesen, de nincs is tartozásunk. Senkinek nem ígérünk olyat, amit nem tudunk betartani. És ez így lesz a jövőben is.

DSCF1499

A labdarúgás álmoskönyve szerint minden újonc életében a második esztendő a legnehezebb.

– Az előző évadnál nehezebbet nem igazán lehet elképzelni – válaszolta felvetésünkre klubunk szakmai igazgatója, Bognár György. – A célunk idén is a bent maradás kiharcolása. A nyáron a szokottnál nagyobb változás volt a keretben, így el kell ismernem, még nincs kész a csapat, de bízom benne, gyorsan elkapjuk a ritmust és a tavaszihoz hasonló szezont produkálunk.

Nyolc új játékos érkezett a nyáron, beépítésük nem könnyű feladat, miközben az új MLSZ-szabálynak is szeretnénk megfelelni.

– El kell ismerni, Gajdos Roland (Szolnoki MÁV) és Horváth Roland (ZTE), azaz két leggólerősebb játékosunk távozását nem könnyű megoldani, de … De továbbra is tartjuk magunkat ahhoz az elképzelésünkhöz, hogy nem állunk tehetséges játékosaink előre lépésének útjába. Mindketten megértek arra, hogy nálunk tehetősebb, nagyobb célokért küzdő klubban folytassák pályafutásukat. Ugyanakkor biztos vagyok benne, ahogy őket sikerült “felfedeznünk” és olyan szintre hoznunk, hogy felfigyeljenek rájuk a nagyobb klubok, idén is találunk “csiszolatlan gyémántot”. A rutinos futballisták, Kovács Attila, Racskó Roland, Szekér Dávid mellett most is igazoltunk ismeretlen, ám tehetséges fiatalokat. Gróf Dávidban, Baranyai Ádámban, Bartos Julianban, Erős Dávidban vagy éppen a 18 esztendős Lőrincz Attilában egyaránt mocorog valami. Csak rajtuk és rajtunk múlik, mit sikerül kihozni belőlük. Az új fiúk beépítése mellett nem lesz könnyű megfelelni a “fiatal-szabálynak”, azaz hogy egyszerre három húsz évnél fiatalabb játékost is a kezdő csapatban küldjünk pályára.

DSCF1526

A hét végén kezdődő bajnoki nyitányon az újonc, ám nyáron NB I-es játékosok egész sorát szerződtető Kisvárda otthonában lép pályára együttesünk.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020