Érthetetlen MLSZ-döntések borzolják a kedélyeket

Szerzo:
Feltoltve: 2015.július 23

Nem lehet azt állítani, hogy a szurkolók (és a klubok, játékosok) mostanában szívűkbe zárnák a Magyar Labdarúgó Szövetség illetékeseit. Az elmúlt napokban, hetekben sorozatban hoztak ugyanis olyan határozatokat, melyeket minimum az érthetetlen jelzővel lehet illetni.

Köztudott, a szövetség egyetlen tollvonással megszűntette a pénteki (és vasárnapi) játéknapot az NB II-ben, s kötelezte a csapatokat, hogy valamennyi bajnoki összecsapásukat szombaton rendezzék. Sőt, még a kezdési időpontokat is megszabta. Ez mind szép és jó, de belegondolt az MLSZ-nél valaki abba, hogy ezzel hány másodosztályú csapatot, pontosabban szurkolót hoz kellemetlen választási helyzetbe. Mert nézzük csak saját csapatunkat. Eddig ugye mi kitérve a közelben lévő NB I-es gárdák elől, rendszeresen pénteken este rendeztük hazai találkozóinkat. Ez jó volt a szurkolóknak és a játékosoknak – a hét végét családi körben tölthették a fanatikus drukkerek, illetve a labdarúgók, a klub alkalmazottai – is. Most viszont ugyan úgy szombaton kell pályára lépnünk, mint a tőlünk csupán néhány kilométerre “lakó” Puskás Akadémia vagy Videoton. Az MLSZ az esélyét sem adta meg a környékbeli szurkolóknak, hogy a hét végén akár  egy, egy NB I-es és NB II-es meccset is megnézzenek.

Sőt, tovább nehezítette a klubok életét a szövetség azzal a határozatával is, hogy az utánpótlás meccseket is szombaton kell megrendezni. Mi lesz azokkal a csapatokkal, ahol aktív játékos készíti fel a helyi ifistákat, serdülőket. Mint például nálunk … Hiába van tehát licence az edzői pályára készülő, a jövőjére idejekorán gondoló labdarúgónak, ha adminisztratív eszközökkel gátolják meg elképzelését. (Azt már csak halkan, zárójelben jegyezzük meg, hol lesz ennyi pálya, ahol ennyi meccset le lehet majd játszani egyazon napon.)

Az egyik utolsó MLSZ-döntés pedig a napokban született meg (‘hál istennek minket nem érint): a vb-sorsolás tévéközvetítése miatt(!) szombaton 15.30-kor kell megrendezni a Honvéd-MTK bajnoki összecsapást. Akkor, amikor árnyékban is negyven fok meleg van! Nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, mi lesz, ha valaki rosszul lesz akár a lelátón, akár a pályán. Ki viseli majd a felelősséget, ha bármi tragédia történik?

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020