A licenc nélküliek az NB II követelményeinek sem feleltek meg

Szerzo:
Feltoltve: 2015.május 28
változás

A Nemzeti Sport Online a Magyar Labdarúgó-szövetségtől megtudta, a labdarúgó NB I 2015–2016-os szezonja 12 csapattal indulhat, amennyiben a soron következő MLSZ elnökségi ülés jóváhagyja. Azok a klubok, amelyek nem kaptak licencet, a másodosztály követelményeinek sem feleltek meg, így a következő idényt az NB III-ban vagy a megyei első osztályban kezdik meg, ha benyújtják a kérelmet arra az osztályra.
A Nemzeti Sport Online információi szerint azok a csapatok, amelyeknek a fellebbviteli bizottság elutasította indulását az első osztályban a következő szezonra, azoknak a feltételeknek sem feleltek meg, amelyek miatt az NB II-ben indulhatnának, mert a másodosztály követelményeinek sem tesznek eleget.
Az érintett együttesek (Pécsi MFC, Nyíregyháza Spartacus, Kecskeméti TE, Lombard Pápa) a keddi döntés után 72 órán belül megkapják az indoklást. A kézhezvételt követően 48 órájuk lesz arra, hogy az MLSZ egyéni döntése alapján az NB III-ra vagy a megyei első osztály küzdelmeire amatőr licencet igényeljenek.
A jelen állás szerint 12 csapat indulhat a 2015–2016-os bajnokságban, de ezt a döntést a soron következő MLSZ elnökségi ülésnek kell jóváhagynia. Ekkor döntenek – a licencet kapó klubokkal való egyeztetés után – a lebonyolítás menetéről, valamint a fordulók számáról is.
Az ötödik klub, amelyik nem kapott licencet, a Győri ETO. A Rába-partiak ügyével nem foglalkoztak külön a keddi ülésen. A csapat NB III-as indulásának kérdése formalitásnak tűnik, de később még ezt is jóvá kell hagynia a harmadosztályú licencekről döntő bizottságnak.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>