Ma estére sok minden kiderül(het)

Szerzo:
Feltoltve: 2015.május 26

Információonk szerint ma estére kiderül, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség licenceadó bizottsága mely, korábban elutasított élvonalbeli klub fellebbezését fogadja, s így fényderülhet arra is, hány csapatos lesz a 2015-16-os NB I-es bajnokság. Hogy ez mennyiben érinti az Aqvital FC Csákvárt, illetve a másodosztály mezőnyét? Nagyon sokban, ugyanis az sem lehetetlen, hogy három együttes is feljut, illetve hogy csak kettő esik ki.

Mint köztudott, a már kiesett Lombard Pápa, illetve a Győr, a Kecskemét, a Pécs és a Nyíregyháza nem kapott NB I-es licencet. Közülük a Veszprém megyei gárda és az ETO biztosan nem lesz ott ősztől az első osztályban – egészen a harmadosztályig visszasorolják őket -, ám utóbbi három klub megfellebbezte a döntést. A szabolcsiak beadványát szinte biztosan elfogadja a szövetség, a baranyaiak esetében nagy harc várható, míg a KTE-nek a zuhanyhíradó szerint nem sok esélye van. Nagy kérdés, hogy az NB I-es licence nélküli klubok végül hova nyernek besorolást: az NB II-be vagy az NB III-ba?

Amennyiben páratlan lesz az első osztályú indulással rendelkező csapatok száma, úgy az NB II 1-3. helyezettjei jutnak fel az élvonalba. Így viszont feltöltésre szorul a másodosztály is. A kiírás értelmében az első kedvezményezett a három NB III. legjobb másodikja, azaz a Putnok. Igen ám, de a borsodiaknak nincs licencük, így a jog átszáll az NB II. 14. helyezettjére, azaz a jelenlegi állás szerint ránk.

Na ezért nem mindegy, miként dönt ma a fellebbviteli bizottság!

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020