Bemutatjuk ellenfelünket: Gyirmót FC Győr

Szerzo:
Feltoltve: 2014.november 1

Ha azt állítjuk, hogy az őszi idény legnehezebb összecsapása vár csapatunkra a hét végén, minden bizonnyal nem járunk messze  az igazságtól. Mert hát miként lehetne jellemezni vasárnapi mérkőzésünket, mikor a tizenegyedik fordulót követően élen álló együtteshez látogatunk.

A listavezető Gyirmót FC Győr legénysége immár évek óta minden szezonban a feljutás reményében vág neki a pontvadászatnak, ám eddig valamilyen ok miatt mindig elbukott. A jelek szerint azonban mostanra beérett a munka, a zöld-fehérek valóban meggyőző, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanak egész ősszel. Sisa Tibor vezetőedző remek érzékkel rakta össze a rutinos labdarúgók (Somogyi, Oross, Illés, Lengyel, Magasföldi, Beleczky), Graszl és tehetséges fiatalok (Paku, Kiss Máté, Papp Kristóf) által alkotott gárdát, mely ugyan két rangadóját elveszítette – a Vasas az első fordulóban győzte le a Fáy utcában, míg a hatodik játéknapon Szolnok nyert Győrben -, ám nyolc alkalommal győztesen hagyta el a pályát. Különösen a csapat védekezése érdemel dicséretet, hiszen hatszor érintetlen maradt a hálója, s mindössze nyolc gólt kapott eddig a szezonban.

Némi meglepetésre Magasföldi József számít egyelőre a gárda ügyeletes gólvágójának, hatszor talált az ellenfelek hálójában, miközben a korábbi házi gólkirályok, Oross Márton és Beliczky Gergő keresik góllövő cipőjüket. A gárda nem csak a bajnokságban, a Magyar Kupában is menetel, szerdán nagy meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Győri ETO-t és hozzánk hasonlóan bejutott a legjobb nyolc közé. A gyirmóti keretből egy játékos biztosan nem léphet pályára ellenünk: Paku Rolandot legutóbb kiállították Zalaegerszegen, s eltiltását tölti vasárnap.

Csapatunk egyébként ebben a szezonban egyszer már találkozott a Gyirmóttal, s akkor sikerült meglepni, Ligakupa-meccsen 1-1-es döntetlenre végeztünk Csákváron a zöld-fehérekkel szemben.

Az NB II. tizenkettedik fordulójában megrendezésre kerülő találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik, a szurkolói busz 14 órakor indul Csákvárról.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020