Bognár György: – Akkor most kerékpározni sem mehetek?

Szerzo:
Feltoltve: 2014.október 22

Kedden ülést tartott a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. Ezen két, klubunkat is érintő határozat született. A szombati, soproni találkozón kiállított játékosunkat, Hajdú Sándort egy soron következő bajnoki összecsapástól eltiltotta az FB, azaz védőnk pénteken biztosan nem léphet pályára a Mezőkövesd elleni összecsapáson.

Bognár György szakmai tanácsadónkat “a sporttevékenységtől (sportszakmai tevékenység végzésétől) eltiltja mindaddig, ameddig a sportszakember az MLSZ FEB jogerős határozatában kiszabott 100 ezer forint pénzbüntetést az MLSZ részére nem fizeti meg.” Bognár György éppen emiatt a büntetés miatt mondott le néhány hete vezetőedzői pozíciójáról, s lett szakmai tanácsadó. Most a jelek szerint ezt a feladatkört sem töltheti be.

– Akkor most reggelente kerékpározni sem mehetek – kérdezett vissza Bognár György, mikor honlapunk szembesítette az MLSZ fegyelmi bizottságának legújabb határozatával. – Továbbra sem kívánom befizetni a rám kirótt összeget, mivel továbbra sem értek egyet a döntéssel. Ez elvi kérdés nálam. Amit az MLSZ művel az edzőkkel szemben, az minden, csak nem éppen demokratikus. Természetesen be fogom tartani a mérkőzésre vonatkozó  előírást, ott fogok helyet foglalni, ahol azt a szabályok engedélyezik. A munkavégzéstől, a szakmai irányítástól viszont nem tilthatnak el.

Bár a klub már régen befizette volna a 100 ezer forintos büntetést, ám nem tehette meg, ugyanis, a “számlat” csak és kizárólag Bognár György egyenlítheti ki. Ugyanebben a cipőben járt egyébként hét végi ellenfelünk, a Mezőkövesd és vezetőedzője, Tóth László is a közelmúltban. Esetükben a borsodi klub fizetett, ám az MLSZ nem törölte a szakvezető büntetését, mondván a munkáltató nem volt jogosult az “adósság” rendezésére.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020