Ma este a Szeged ellen

Szerzo:
Feltoltve: 2014.szeptember 12

Alig 48 órával a szerdai Magyar Kupa-meccs után, ma este ismét pályára lép csapatunk. Ezúttal bajnoki összecsapáson, az NB II. ötödik fordulójában kell bizonyítaniuk játékosainknak, az erőltetett tempó – Ligakupa, magyar Kupa, bajnokság – sem lehet akadály az eredményes szereplésben.

Ugyan a Szeged elleni összecsapást eredetileg Gyulán rendezték volna meg, ám a Csongrád megyei klub kérésére elcseréltük a pályaválasztói jogot, azaz ősszel Csákváron, tavasszal idegenben lépünk pályára.

Bár már a ma esti bajnoki találkozó lebeg játékosaink, edzőink szeme előtt, azért a szerdai kupameccsre még visszatérnénk egy rövid gondolat erejéig. A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottság súlyos büntetéseket szabott ki egy olyan összecsapás kapcsán, melyen egyetlen komolyabb szabálytalanság sem történt. Vezetőedzőnket, Bognár Györgyöt reklamálás miatt a játékvezető elküldte a kispadról, emiatt 100 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta az FB. A vendéglátó Ikarus együttes játékosát, Molnár Istvánt, mert sértő kifejezéssel illette Márton Zsolt  asszisztenst négy hónapra mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta, ugyanezért a kispadon helyet foglaló Ivanics Bence három hónapos eltiltást kapott.

De visszatérve a Szeged elleni összecsapásra: a vendég Tisza-partiak hozzánk hasonlóan újoncok a mezőnyben. Eddig valamennyi ötven százalékos az idegenbeli mérlegük, Siófokon 1-1-re végeztek, Soroksáron 3-0-ra diadalmaskodtak(!), míg legutóbb Zalaegerszegen 2-1-es vereséget szenvedtek. Több rutinos futballista is helyet kap az egykori Fradi-játékos, Nyilas Elek dirigálta gárdában. Tímár Krisztián, Oláh Lóárónd vagy éppen Máté Péter nem szorul különösebb bemutatásra a szurkolók előtt. Különösen szélsőik gyorsaságára kell nagyon odafigyelnünk, hiszen az esőtől áztatott, csúszós talajon lépéselőnybe került játékost az esetek többségében lehetetlen utolérni.

Jó hír szurkolóink számára, hogy NB III-as gólkirályunk, Horváth Roland góllal tért vissza sérülése után a Magyar Kupa-meccsen. Szükség is lehet gólérzékenységére, hiszen Gajdos Zsolt bordazúzódás miatt egy hete kidőlt a sorból.

Az este 19 órakor kezdődő bajnoki találkozót Nazsa Tamás vezeti, segítői Tőkés Róbert és Vígh-Tarsonyi Gergő lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020