Sikerév Csákváron: sporttörténelmet írtak az asztaliteniszezők, bajnokok a labdarúgók

Szerzo:
Feltoltve: 2014.május 29

Nem panaszkodhatnak sikertelenségre a csákvári sportbarátok. Sőt … Az idei esztendő minden képzeletüket felülmúlóan alakult eddig. Az NB III. Nyugati csoportjában szereplő labdarúgócsapatunk elsőként biztosította be bajnoki címét a Nemzeti Bajnokságok valamennyi osztályát figyelembe véve. Bognár György vezetőedző úgy is bajnokcsapatot faragott a futballistákból, hogy az elmúlt esztendőben öt(!) meghatározó fiatalját adta el klubunk a magasabb osztályba: Csordás Szabolcs aranyérmet szerzett az NB II-es Nyíregyházával és feljutott az első osztályba, Burucz Barna második lett a Dunaújvárossal és szintén feljutott az NB I-be, Berki István kiharcolta a bentmaradást az első osztályban az újonc Puskás Akadémiával, Racskó Roland kihagyhatatlanná vált a Szolnoki MÁV-ban, míg Gelei Vince Magyar Kupa-ezüstöt vehetett át a Diósgyőrrel, miután az őszi fordulókban szerepet kapott a borsodiak csapatában a kupameccseken. Emellett három fiatalunk is bemutatkozott U20-as válogatottban.
A labdarúgók mellett azonban az igazi sporttörténelmi pillanatról az asztaliteniszezők gondoskodtak idén Csákváron. A Tóth Árpád vezette szakosztály, a klub fennálása óta először, kiharcolta az NB I-be jutást!
A ping-pongosok 1985-ig csupán a megyei bajnokságban vitézkedtek, ám akkor feljutottak az NB III-ba, ahol aztán negyedszázadon keresztül meghatározó tagjai voltak a csoportnak. 2010-ben aztán ismét osztályt váltottak, bajnoki címüknek köszönhetően feljutottak az NB II-be, majd idén májusban, óriási meglepetésre megnyerték a másodosztály küzdelemsorozatát. Csákvárnak soha, semmilyen sportágban nem volt még NB I-es csapata, most az asztaliteniszezőké az érdem, hogy elsőként elérték a bravúrt.
A helyi önkormányzat mellett futballcsapatunk tulajdonosa, Nagy Sándor biztosította a ping-pongosoknak a nyugodt munka lehetőségét. Ezt remek sikerekkel hálálták meg a csapat tagjai: Molnár János, Imecs Ernő, Geri László, dr. Szám Zoltán.
Külön ki kell emelni Molnár János teljesítményét: a ma már 55 éves, 66-szoros válogatott, kilencszeres magyar bajnok, Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, kétszeres BL-győztes játékos 64 meccsen állt az asztalhoz a bajnokság során és 62(!) alkalommal meg is nyerte mérkőzését.
Honlapunk olvasói nevében is gratulálunk mind az asztaliteniszezőknek, mind a labdarúgóknak bajnoki címükhöz.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020