Húsz csapat kapott egyelőre NB II-es licencet

Szerzo:
Feltoltve: 2014.május 15

A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága gőzerővel dolgozik a különböző osztályba sorolt csapatok licence kérelmeinek elbírálásával. Minket természetesen leginkább az NB II-es indulási jogot kérelmező együttesek sorsa érdekel. A tizenhat csapatos másodosztályra eddig 20(!) klub kapta meg a licence engedélyt, köztük több olyan, amelyik jelenleg az NB III-ban szerepel és esélyese sincs a feljutásra. Ugyanakkor még akad olyan egyesület, mely nem rendelkezik a szükséges engedéllyel.

NB II-es csapatok, melyek megkapták a licencet (11): Ajka, Balmazújváros, Cegléd, Kisvárda, Kozármisleny, Sopron, Szigetszentmiklós, Szolnok, Tatabánya, Vasas, Zalaegerszeg.

Közülük a Tatabánya és a Kozármisleny már kiesett, a Cegléd és a Kisvárda közül az egyik búcsúra kényszerül a szezon végeztével. Ugyanakkor a Nyíregyháza, Dunaújváros, Siófok, Gyirmót NB I-eset kapott, míg a Békéscsaba nem rendelkezik egyelőre licence-szel.

NB III-as csapatok, amelyek megkapták a licencet (9): Csákvár, Andráshida, BKV Előre, Budaörs, Újbuda (Nyugati csoport), Kazincbarcika, Putnok (Keleti csoport), Soroksár, Szeged (Közép csoport).

A Nyugati csoportban már eldőlt, hogy mi harcoltuk ki a bajnoki címet, így az Andráshida, a BKV és a Budaörs licence nem ér semmit.

Középen a Soroksár előnye hat pont a második Szeged előtt, így nagy valószínűséggel, ők indulhatnak az NB II-ben, a másik gárda hoppon marad.

Keleten a Kazincbarcika második, de még befoghatja a listavezető Létavértest, melynek viszont egyelőre nincs engedélye.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020