Az Admirától Csákvárig, azaz Mihály Dávid fordított úton jár

Szerzo:
Feltoltve: 2014.április 23

Manapság a legtöbb (amatőr) magyar futballista arról ábrándozik, hogy a Lajtán túl, egy alacsonyabb osztályú osztrák csapatnál kapjon szerződést. Arról már sokkal kevesebbet hallani, hogy valaki a “sógoroktól” akarna valamelyik hazai kiscsapathoz szerződni. Nekünk van egy ilyen játékosunk: a hét végén mesterhármast szerző, 22 éves Mihály Dávid Ausztriában látta meg a napvilágot, s csak 2013 nyarán szerződött Magyarországra, Csákvárra.
– A bécsi Admiránál nevelkedtem, ám egy térdsérülés miatt két és fél évet kihagytam, s mivel csak nem javult az állapotom, úgy tűnt véget is ért pályafutásom – elevenítette fel a Csákvárra érkezése előtti éveket Mihály Dávid. – Aztán ajánlottak egy székesfehérvári orvost, akinek a kezeléseit követően végre elmúltak a fájdalmaim, édesapám egyik ismerőse pedig beajánlott Bognár Györgyhöz. A hosszú kihagyás miatt idő kellett, míg utolértem magam, az ősszel egyetlen meccs kivételével nem is kaptam helyet a kezdőcsapatban.
A téli felkészülés viszont a jelek szerint jól sikerült Dávid számára, hiszen a tavaszi bajnoki rajton a kezdő sípszótól kezdve ott lehetett a pályán.
– Nagyatádon nem csak, hogy nyertünk, de gólt szereztem és kiharcoltam egy tizenegyest is. Aztán a Balatonfüred elleni pályaavatón, majd az Andráshida elleni rangadón ismét a kapuba találtam, azaz kezdtem elkapni a fonalat. Körmenden aztán a második félidőben háromszor is jókor voltam jó helyen.
Azért ahhoz, hogy valaki mesterhármast érjen el, nem elég jókor, jó helyen lenni …
– Márpedig most így történt, hiszen mindhárom alkalommal “csupán” a kapusról kipattanó labdára kellett érkeznem. Ugyan a göröngyös, rossz talajú pálya nem kedvezett a mi rövid passzos játékunknak, s az első félidőben izzadtunk is miatta, szünet után akár még nagyobb különbséggel nyerhettünk volna.
A Diósd elleni váratlan vereség után a jelek szerint egyenesbe került a csapat szekere, a tavaszi hat szerzett gólja után mondhatni egyenesbe került Mihály Dávid pályafutása is. Mindezeknek egyenes következménye lehet a bajnoki cím megszerzése …
– Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy az első helyen végezzünk és kiharcoljuk a feljutást az NB II-be, ám nem ihatunk előre a medve bőrére. Először most hét végén győzzük le a kis-Győrt, aztán … Aztán mindig a soros ellenfelünket verjük meg.
Listavezető csapatunk pénteken 19 órai kezdettel, villanyfényes mérkőzésen fogadja a Győri ETO II. gárdáját.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020