Racskó és Sötét is kiemelkedőt nyújtott

Szerzo:
Feltoltve: 2013.december 12

Egy hete az NB III. Nyugati csoportjának első helyén telelő csapatunk támadójátékát vettük górcső alá, ezúttal pedig a védelmet, pontosabban az együttes védőmunkáját tesszük nagyító alá.

A védekezés nem a négy hátvéd kizárólagos feladata, ahhoz, hogy egy csapat eredményesen háríthassa el ellenfelei gólveszélyes támadásait, már a támadóknak is ki kell venniük a részüket a munkából. Ha mással nem, hát az ellenfelek védőinek letámadásából, a labdaszerzésből …

Nos ha röviden kellene értékelni csapatunk ez irányú teljesítményét, elég, ha csak a kapott gólok számát nézzük: a csoport 16 együttese közül a negyedik legkevesebbet kaptuk – csak a Csepel, BKV Előre és az Andráshida büszkélkedhet jobb mutatóval -, a meccsenkénti egyes gólátlag bőven a tűréshatáron belül van. Nem meglepő hát, hogy Bognár György vezetőedző a legtöbb esetben csak kényszerből változtatott a hátsó alakzat összetételén. Bár a szezon eleje még az ismerkedés jegyében telt – az első hat fordulóban 11 gólt kaptunk -, ám amint összeállt az átalakult védelem, szinte áttörhetetlen falat vont kapunk elé: az utolsó tíz meccsen összesen hatszor találtak a hálónkba riválisaink!

A nyáron érkezett fiatal kapus, Szabó Balázs mindvégig kiegyensúlyozott, jó formában védett, egyetlen találkozó kivételével végig ő őrizte hálónkat. A hátsó négyes rendre stabilan állt a lábán – általában a Hajdú, Sötét, Racskó, Ódé kvartett kezdett -, a sok jó teljesítmény közül is ki kell emelni azonban a 24 éves Racskó Roland játékát, aki igazi vezérnek bizonyult a védelem tengelyében és Sötét Dávid szereplését, aki a támadójáték eredményességéhez 5 góllal(!) járult hozzá. Mikor nem volt sérült, Hajdú Sándor kihagyhatatlan volt a csapatból, Dulló Martin az U20-as válogatott vezetői is felfigyeltek az ősszel, míg a közvetlen védelem előtt Domokos Bálint robotolt hihetetlen elszántsággal.

A csapatrész magabiztossága olyan önbizalmat, nyugalmat kölcsönzött a társaknak, mely aztán a támadójáték hatékonyságában mutatkozott meg igazán. Nem véletlen, hogy csapatunk gólkülönbsége a Csepel mögött a második legjobb a csoportban.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020