Most kéne abbahagyni …, avagy így nyertünk a Soroksár ellen (videóval)

Szerzo:
Feltoltve: 2015.augusztus 9

Most kéne abbahagyni, elfutni, elrohanni – énekelte annak idején Kovács Kati a népszerű slágert, melynek első sorai most villámként cikáztak át agyamon a másodosztályú bajnokság második fordulóbeli mérkőzéseinek lefújása pillanatában. Hogy miért? Mert talán soha vissza nem térő “tettnek” lehettünk tanúi szombaton este. A magyar profiliga legkisebb költségvetésű klubja, az Aqvital FC Csákvár örökké “lesajnált” kis csapata két forduló után két győzelemmel áll a táblázat élén. És ami még ennél is dicséretesebb, a Bognár György, Toldi Gábor kettős által dirigált együttes 180 perc alatt 8(!) alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

Persze tisztában vagyunk vele, jönnek még nehezebb napok, érik még vereségek csapatunkat, de a jó rajt mindenképpen bizakodással töltheti el szurkolóinkat, hogy még egyszer nem kell átélniük azokat az idegfeszítő pillanatokat, mint 2015 május 31-én, Ajkán.

Szombaton este, a Soroksár ellen remek játékkal rukkolt ki a csapat. Bognár György ezúttal nem foglalkozott a fiatal-szabállyal, s lehető legrutinosabb tizenegyét küldte a pályára. A cél egyértelmű volt, a nagy vetélytárs ellen csak a három pont begyűjtése a cél. Ennek megfelelően lendületes, bátor támadójátékkal kezdett a gárda, s bár már ekkor is akadt helyzetünk, ezeket még elhibáztuk. Mi több, a vezető gólhoz kellett a soroksári védelem hathatós segítsége – többször is felszabadíthattak volna Tóbiásék -, ám mindez semmit nem von le a kapuba találó Molnár Tibor érdemeiből. Szélvész gyors csatárunk egyébként mindvégig kiemelkedett a mezőnyből a mérkőzésen, a vendégek képtelenek voltak megállítani. Rajta kívül is akadt kiemelkedő teljesítmény a csapatból: Racskó Roland régi önmagát idéző játékkal tért vissza Csákvárra, Kocsis Gábor csatár erényeit felvillantva szerzett gólt, Mihály Dávid szép lassan ismét elkapta a fonalat, a Szalai Tamás, Domján Attila kettős pedig minden rutinját latba vetve fogta össze a fiatal csikókat.

Azért a 4-1-es siker ellenére is akadtak meleg pillanataink. Elég ha csak Gróf Dávid szemmel védett szabadrúgására vagy infarktus közeli állapotot eredményező kirúgására gondolunk, de mindez a lényegen nem változtat: két meccsen hat pontot szereztünk, s a jó rajt óriási lökést adhat a folytatásra.

Aki nem látta élőben az összecsapást, vagy szeretné ismét átélni a gólok okozta örömet, az az alábbi linkre kattintva megteheti:

https://www.youtube.com/watch?v=W106Wu-gxAE

Széchenyi 2020