Mindig nyerni szeretnénk

Szerzo:
Feltoltve: 2017.július 14

Mint köztudott, csapatunk tegnap este lejátszotta első felkészülési mérkőzését a Terme Catez-i edzőtáborban és Magyari Szilárd szépségdíjas szabadrúgásgóljával 1-0-ra legyőzte szlovén másodosztályú ellenfelét, az NK Brezice gárdáját. A mérkőzést követően vezetőedzőnket kértük meg, hogy értékelje a kilencven percet.

– Agresszív, szervezett ellenfelet győztünk le – dicsérte fiai teljesítményét Szanyó Károly. – Férfiasan kemény, de sportszerű összecsapás volt, melyen vendéglátónk kellemetlen perceket is szerzett, de éppen az ilyen meccsekre van szükségünk ahhoz, hogy fejlődjünk. Örömteli, hogy a védekezésünk ismét rendben volt és a Cibalia elleni találkozó után most sem kaptunk gólt. Ugyan akkor a hiányérzetem továbbra is megmaradt a támadójátékunk miatt. Soha nem 0-0-ra akarunk játszani, mindig nyerni szeretnénk, ahhoz viszont fejlődnünk kell az előre játékban.

Hol tartunk a felkészülésben?

– A nagy keretátalakítással együtt is sikerült tartanunk a terveket, azaz nyugodtan mondhatom, ott tartunk jelenleg, ahol a felkészülés ezen időszakában tartani kell. Mindenki tisztességgel teszi a dolgát. A meccsekre egyelőre nem készülünk külön, ezúttal is délelőtt még edzettünk, majd este játszottunk a szlovénekkel. Érthető hát, ha még fáradtabbak, görcsösebbek a játékosok. Amikor elkezdünk frissíteni, visszatér a dinamika is a lábakba.

Három új fiú most mutatkozott be a csapatban …

– Természetesen még csak az ismerkedésnél tartanak a csapatjátékban, szokniuk kell a mozgásokat, a helyezkedéseket, de Sejben Viktor, Jelena Richárd és Tar Zsolt is mindent megtett, megtesz, hogy mielőbb beilleszkedjen a gépezetbe.

Ha csak néhány szóval kell bemutatni keretét, mit emelne ki?

– Úgy érzem, több nyerő típusú futballistánk van, és ennek ki kell majd jönni a bajnoki meccseken is. Hogy mire alapozom ezt? Jelenlegi fáradt állapotunkban is képesek vagyunk nyerni, s ez a hozzáállásukat, azt akaraterejüket minősíti.

Csapatunk legközelebb szombaton 17 órakor, a szlovén másodosztályú Ilirija Ljubljana ellen lép pályára.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020