Lőrincz Attila vezérletével a forduló meglepetését okoztuk a Békéscsaba legyőzésével

Szerzo:
Feltoltve: 2016.október 4

Parádés sorozattal a háta mögött érkezett Csákvárra a hét végén a Békéscsaba együttese. A lila-fehérek zsinórban hat mérkőzést nyertek, ráadásul kapusuk, Ribánszki László utoljára augusztus 21-én, a szolnoki találkozó 93. percében kapott gólt.

Bár mi sem szerepeltünk rosszul az elmúlt hetekben, ám meglehetősen régen, augusztus 24-én, a Budaörs ellen gyűjtöttük be utoljára a három pontot. Azóta két vereség (Soroksár, Puskás) és három döntetlen (Szolnok, Kisvárda, Sopron) volt a mérlegünk. Vasárnap estig …

– Úgy érzem, megállítjuk a Békéscsabát – nyilatkozta még a kezdés előtt honlapunknak kapusunk, a békéscsabai nevelésű Kovács Dániel.

Kilencven perccel később kiderült, nem csak remek kapus, de jósnak sem utolsó a tizenévesként Brazíliát is megjárt 22 éves portásunk. Az első fél órában jó néhány bravúrt bemutatva meccsben tartotta a csapatot, hogy aztán a második félidőben szinte karba tett kézzel figyelje, amint Paudits Patrikék kiütik az esélyesebb Békéscsabát. A meccs hőse egyértelműen Lőrincz Attila volt, aki ugyan már tavaly bemutatkozott az NB II-ben, ám idén először csak az előző fordulóban, Sopronban kapott 25 percet a bizonyításra.

A viharsarkiak nagy bánatára vasárnap viszont már kezdőként futhatott ki a gyepre. A mérkőzés során mindvégig ellenállhatatlanul futballozott, a rutinos, korábban az élvonalban is szerepelt Bagi István képtelen volt feltartóztatni. Góljára pedig még a vendégek mestere is csak annyit tudott mondani, hogy „parádés”. A tizenhatos előterében, középen átvette az elé került labdát, majd felnézett, s jobb belső rüszttel úgy emelt a bal felső sarokba, hogy a labda mindkét kapufát érintve vágódott a hálóba.

– Azt hiszem, Lőrincz Attila gólja volt a találkozó fordulópontja – vélekedett a lefújás után csapatunk szakvezetője, Toldi Gábor. – Egész héten arról beszéltünk a fiúkkal, a csabaiak olyan régen kaptak már gólt, hogy nem tudni, miként reagálnak arra, ha hátrányba kerülnek.

Villámgyorsan választ kaptak a nézők: a vendégek összezuhantak, fiataljaink szárnyalni kezdtek, s újabb két szemet gyönyörködtető góllal – Paudits fejelt kapufás gólt, majd Bakos pókhálózta le 25 méteres szabadrúgásból a bal felsőt – végleg megpecsételték a lila-fehérek sorsát.

– Eddig sem futballoztunk rosszul, csak valahogy nem volt szerencsénk – dicsérte fiait Toldi Gábor. – A Puskás Akadémia ellen a 93. percben kapott góllal kaptunk ki (1-0) Felcsúton, a vasárnap Zalaegerszegen is három gólt szerző Kisvárdát nulla találaton tartottuk (0-0), és Sopronban (2-2) is közel álltunk a bravúrhoz. Valami, talán egy bravúros egyéni teljesítmény hiányzott a sikerhez. Mostanáig …

Bár a találkozó hajrája paprikásra sikeredett – a lecserélt Birtalan Botondot reklamálásért a kispadról, a csereként beszálló Bényei Balázst egy rossz ütemű belépőért, a 92. percben kiállította Szilasi Szabolcs játékvezető -, győzelmünk mindenképpen megérdemelt a mezőnyben jól futballozó, ám a szünet után kapura kevés veszélyt jelentő Békéscsaba ellen.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020