Nem kockáztat az Ajka

Szerzo:
Feltoltve: 2024.április 12

Vasárnapi vendéglátónk, az Ajka együttese három ponttal áll csapatunk előtt a táblázaton, azaz egy bravúrral pontszámban utolérhetjük a Veszprém vármegyei alakulatot.

Hogy mi a titka az ősszel zuhanórepülésben lévő zöld-fehér legénység tavaszi szárnyalásának? Schindler Szabolcs vezetőedző érkezését követően a télen remekül összerakta csapata védekezését, melyet tökéletesen bizonyít, hogy tíz idei bajnokiján csupán négy gólt kapott a gárda. Ugyanakkor a játékban semmi (felesleges) kockázatot nem vállal az együttes, nem véletlen, hogy sorozatban hozza az egygólos meccseket. Négyszer is 1-0-ra nyert (Mosonmagyaróvár, Pécs, Kazincbarcika, Gyirmót) az elmúlt hetekben, de két döntetlene (Vasas, Siófok) is 0-0-ra, illetve 1-1-re végződött.

Az Ajka góljai nagy részét a második félidő első 20 percében szerzi: Pécs 0-1 (64. perc, Szarka Ákos), Kazincbarcika 1-0 (48., Nagy Mihály Krisztián), Siófok 1-1 (59., Babós Bence), Gyirmót 1-0 (57., Szarka Ákos), BVSC 0-2 (második gól: 65., Babós Bence).

Az ajkai gárdából ezúttal biztosan hiányozni fog a balhátvéd, Csemer Gyula, aki legutóbb begyűjtötte ötödik sárga lapját és így eltiltását tölti vasárnap.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020