Jó az öreg a háznál …

Szerzo:
Feltoltve: 2023.november 7

Csapatunk a bajnokság hétvégi, tizennegyedik fordulójában rendkívül fontos győzelmet aratott a Siófok ellen.

Két balszerencsés, hosszabbításban elszenvedett vereség után nagyon fontos volt, hogy begyűjtsük a három pontot a közvetlen riválisnak számító Siófok ellen – vélekedett a vasárnapi összecsapásról vezetőedzőnk, Tóth Balázs. – Tutduk, hogy az időjárás, illetve az eső miatt felázott pálya nem kedvez nekünk, ráadásul az utolsó pillanatban kidőlt a sorból házi gólkirályunk, Nagy Zoárd is, ezért ezúttal az “idősebb” játékosainkra tettük elsősorban a terhet. Ők pedig bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Nagyon nehéz meccset játszottunk a Siófok ellen, melyet a rutinunknak köszönhetően nyertünk meg. Az első félidőben megvoltak a helyzeteink, ám csak egy gólt szereztünk. Szünet után jött előre a Balaton-parti gárda, de a szívünk a helyén volt, s lehoztuk kapott gól nélkül a “hatpontos” meccset.

  • A 34 éves Papucsek Barna utoljára augusztus közepén volt a kezdőcsapat játékosa, most a védelem tengelyében mindvégig hibátlan teljesítményt nyújtott. Harminc feletti egykori házi gólkirályunk, Baracskai Roland idén mindössze harmadszor kezdett, ám góljával elévülhetetlen érdemeket szerzett győzelmünkben. Nem rajta múlott, hogy a lefújásig izgulnunk kellett, hiszen az első félidőben adott egy olyan (gól)passzt Tamás Nándinak, melyet csak a kapufa hárított. A 33 esztendős Simon András emberemlékezet óta nem játszott végig bajnoki találkozót. Most rá várt az a hálátlan feladat, hogy kilencven percen keresztül megnehezítse a siófoki védők dolgát. Végig küzdötte, birkózta a találkozót, pillanatnyi nyugalmat nem adott nekik. Játéka lehet, hogy nem volt látványos, ám rendkívül hasznosnak bizonyult.

Győzelmünknek köszönhetően jelenleg a hatodik helyen állunk a táblázaton, ám rendkívül szoros a mezőny, előnyünk mindössze hat pont a már kieső helyen álló Tiszakécske előtt. A hétvégén a Vasassal holtversenyben a 3-4. helyen álló Kozármisleny vendége lesz csapatunk.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020