Daru Bence vezeti a kanadai táblázatot

Szerzo:
Feltoltve: 2020.december 18

Bár rendkívül zaklatot idényt tudhat maga mögött csapatunk, azért így is akadtak kimagasló teljesítmények. Vezetőedzőnk évértékelőjének harmadik részében róluk, a téli felkészülés menetéről, az átigazolásokról beszélt.

– Helyezésünk ugyan messze elmarad a várakozástól, én mégis bizakodva várom a tavaszi folytatást – folytatta mondandóját Visinka Ede. – A szezon második felében mutatott játékunk, és néhány kimagasló teljesítmény erősíti bennem a hitet, hogy minden nehézség ellenére is elérjük célunkat.

Nevesíthetjük is a játékosokat?

– Daru Bence 11 gólja önmagáért beszél. Sejben Viktor és Baracskai Roland kiesésével szinte a hátán vitte a csapatot, már ami a kapu előtti eredményességet illeti. Emellett kiosztott egy rendkívül fontos gólpasszt is, így 12 ponttal vezeti a házi Kanadai-táblát. Madarász Márk annak ellenére rúgott 7 gólt, hogy időnként védekező középpályást kellett játszania. Négy 4 gólpassza (összesen 11 pont a Kanadai-táblán) pedig értékes pontokat eredményezett. Mim Geri sajnos a legrosszabbkor sérült meg, s dőlt ki hetekre a sorból. A legjobb formában lévő játékosunk volt, 3 góllal, 3 gólpasszal óriási terhet vett le Daruról és Madarászról abban az időszakban. Ugyan Vörös Tomi egyelőre kiegészítő ember volt, de így is kiosztott 4 kulcspasszt és még a kapuba is betalált. Ugyanakkor sokszor beszéltünk róla, a mi fiatal csapatunk nem bírja el, hogy legrutinosabb támadói hónapokat hagyjanak ki. Sejben Viktor hosszú kihagyása miatt egyetlen gólt sem szerzett az ősszel, míg Baracskai Roland két hónapos vírusos megbetegedésből visszatérve két gólig jutott. Az Instat-index alapján egyébként Madarász Márk lett a legjobb játékosunk, 230 pontjával ott van a komplett másodosztályú mezőny legjobb húsz játékosa között.

Időnként gondot okozott egy komplett felnőtt korú csapat összeállítása is, akadt, hogy 17 éves gyerekek ültek a padon …

– A járvány nagyon megviselte keretünket, tízen is elkapták a Covidot és többen is súlyos sérülés miatt hiányoztak hetekig, hónapokig. Markek Tamás és Madarász Márk viszont egyetlen percet sem hagyott ki, valamennyi mérkőzést az elsőtől az utolsó pillanatig, azaz 1890 percet töltöttek a pályán. Albert István egyetlen meccset mulasztott sárga lapos eltiltás miatt (1890 perc) és Kocsis Bence 1638 perces játékideje is azt bizonyítja, meghatározó játékossá nőtte ki magát második NB II-es idényére. A szezon felfedezettje a 18 éves Posztobányi Patrik, aki első évét tölti a felnőtt mezőnyben. Annak ellenére, hogy elkapta a vírust, 975 percet a pályán töltött és védő létére két nagyon, nagyon fontos gólt is szerzett.

Vége a szezonnak, a játékosok már szabadságukat töltik …

– Egy hétig kötelező passzív pihenő van előírva számukra, majd december 21-től már meg kell kezdeniük az egyéni, személyre szabott munkát. Január 5-én találkozunk először, hetedikétől pedig egy hetes edzőtáborozásra utazunk Nyíregyháza-Sóstóra. Először 13-án lépünk pályára, az NB I-es Mezőkövesd vendégei leszünk, majd játszunk a Szolnoki MÁV-val és a Gyirmóttal, aztán pedig kezdődik is az idény.

A szurkolókat az uborkaszezonban mindig az átigazolási hírek érdeklik a legjobban.

– Nagy változásra senki ne számítson. Az tény, két, három rutinos játékossal, posztra igazolva mindenképpen szeretnénk megerősíteni fiatal keretünket, s ennek megfelelően várhatóan lesz 2-3 távozónk is. Neveket addig nem szeretnék mondani, míg nem írjuk alá a szerződéseket, illetve nem egyezünk meg a bontás feltételeiről.

A jövő héten csapatunk meghatározó játékosait faggatjuk, ők miként élték meg az elmúlt szezont, hogyan látják a folytatást …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020