Igyekszünk a legjobbat kihozni …

Szerzo:
Feltoltve: 2020.május 18

Bár az MLSZ elnökségének döntése értelmében befejezettnek nyilvánították a másodosztályú bajnokságot, mindez nem azt jelenti, hogy szabadságot kapott volna szakmai stábunk, illetve teljes pihenőre engedték volna játékosainkat. Egyáltalában a szezon végeztével mi lesz vezetőedzőnk sorsa?

– Tavaly 1+1 éves szerződést kötöttünk, s a második esztendő a nyáron automatikusan életbe lép – felelte érdeklődésünkre Visinka Ede. – Nem csak én, de stábom is marad, azaz a következő évadban is az Aqvital FC minél jobb szerepléséért dolgozunk.

Akkor gondolom már bőszen tervezi a következő időszakot …

– Május végéig edzésben maradunk, azt követően kapnak egy rövid szabadságot a keret tagjai – tájékoztatta honlapunkat csapatunk vezetőedzője, Visinka Ede. – Természetesen betartjuk a szigorú egészségügyi előírásokat. Túl vagyunk két garat tesztelésen, és az elkövetkező napokban is folyamatosan teszteljük a játékosokat. Igyekszünk a kialakult helyzetből a legtöbbet kihozni és már most megkezdjük a 2020-21-es szezonra való felkészülést.

Mit jelent ez konkrétan?

– Keretünk kilencven százaléka megmarad és ha azt vesszük, hogy tavaly nyáron mekkora átalakuláson mentünk keresztül, ez óriási előrelépés. A távozók megüresedett helyére zömében fiatal akadémisták érkeznek. Egy évvel ezelőtt 2-3 hét állt a rendelkezésünkre a fiatalok, Kocsis, Mim, Major vagy éppen Sipos kiválasztására, illetve beépítésére, most viszont mindezt már májusban megejthetjük. Így júniusban komplett kerettel kezdhetjük a felkészülést. Úgy tervezzük a munkát, hogy augusztus 2-án rajtol a bajnokság. Amennyiben ettől eltérő időpontot jelöl ki az MLSZ, természetesen mi is módosítunk a dátumokon.

Éveket töltött a Puskás Akadémiánál, így ismeri a “felhozatalt” …

– Az elmúlt évben is figyelemmel követtem az Akadémia korosztályos csapatainak legügyesebb játékosait, így nyugodtan mondhatom, több gyereket is szívesen látnék Csákváron. Persze tudom, hogy más az utánpótlás és más a felnőtt foci, de ahogy Kocsis Bencéék megállták a helyüket az elmúlt NB II-es évadban, úgy biztos vagyok benne, hogy a következő generációból is tudunk szemezgetni …

Visinka Ede nem nevesítette meg kiszemeltjeit, de annyit azért elárult, 3-4 felcsúti fiatal már ezekben a napokban is keretünkkel készül …

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020