A két véglet: MTK és Budaörs

Szerzo:
Feltoltve: 2019.december 23

Őszi értékelésének második felében keretünk összetételéről, a várható változásokról, játékosai teljesítményéről és hiányérzetéről beszélt honlapunknak vezetőedzőnk.

– Úgy gondolom, annak ellenére, hogy többségben fiataljainkról szólt az ősz, mindenképpen először rutinos játékosainkat kell megdicsérnem – folytatta értékelését Visinka Ede. – Jó szellemű srácok, akik jó irányba befolyásolták a fiatalokat. Igazából nem szeretem “kibeszélni” a teljesítményeket, s csak az öltözőben adok hangot tetszésemnek avagy nem tetszésemnek, most azonban egyetlen játékos esetében kivételt teszek. Esetében sem elsősorban egész őszi produkciója miatt, hanem mert valamennyiünk várakozását messze felülmúlóan teljesített. Kapusunk, Markek Tamás mindenkit meglepett remek teljesítményével, pedig egészen az első meccsig kérdéses volt, hogy vele kezdünk-e a bajnokságban.

Az MLSZ előírás, miszerint két fiatalnak kilencven percen keresztül pályán kell lenni, nem minden klubnak nyerte el a tetszését …

– Nem tudom, máshol miként alkalmazkodtak a szabályokhoz, nekünk nem okozott problémát. Bátran kijelenthetem, nálunk nem azért került be a kezdő X vagy Y, mert fiatal, hanem mert megdolgozott érte. Nem véletlen, hogy akadt olyan meccsünk, amikor hét(!) fiatalunk is pályán volt egyazon meccsen. Legtöbbjüknek ez volt az első NB II-es szezonja, ám valamennyien kitettek magukért, többet kaptam tőlük, mint amit vártam.

Negyedik helyünk önmagáért beszél, ennek ellenére muszáj megkérdeznünk: maradt hiányérzete?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. És nem azért, mert lecsúsztunk a dobogóról, hanem mert volt másfél meccsünk, amikor nagyon nem tetszett, amit láttam. A Budaörs és a Kazincbarcika ellen csalódást okoztak a srácok, de ezt meg is beszéltük az öltözőben. Ugyanakkor büszke vagyok rá, hogy csikócsapatunk olyan skalpokat gyűjtött be az ősszel, mint az MTK-é, a Győri ETO-é, a Haladásé, vagy éppen a Békéscsabáé. Sőt, a szezon végére felértékelődött a Budafok és a Siófok elleni sikerünk is! Az összképet nézve azt kell mondanom, ha támadóink jó napot fogtak ki, nyertünk, ha nem, akkor kínlódtunk.

Milyen változás várható a keretben a téli átigazolási időszakban?

– Nagy mozgás biztos nem lesz. Falusy Bálinttal megbeszéltük, hogy nem számítok rá tavasszal. Kiprich Dávid és Farkas Aurél keveset játszott az ősszel, ha találnak olyan csapatot, ahol biztos kezdők lesznek, nem gördítünk akadályt távozásuk elé, de örömmel venném, ha maradnának. Ha érkezik is valaki, az minden bizonnyal a Puskás Akadémiától jön, de neveket egyelőre nem akarok mondani.

A zuhanyhíradó szerint két fiatalunk Felcsúton, az NB I-es kerettel kezdi meg a felkészülést …

– Nem akartuk egyelőre nagy dobra verni, de ha már nem titok: Nándori Botond és Deutsch László az élvonalbeli gárdánál kezdi meg az új évet és ott lesznek  a Puskás Akadémia spanyolországi edzőtáborban is.

Szakmai stábunk és játékosaink ezekben a napokban szabadságukat töltik, a felkészülés január 6-án kezdődik.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020