Kapusok egymás közt …

Szerzo:
Feltoltve: 2019.július 19

A nyáron nem csak keretünk cserélődött ki, nem csak vezetőedzőnk személye változott, de a Vasashoz távozott Szűcs Lajos helyére is új kapusedző érkezett Csákvárra. A ma már 50 éves Bíró Szabolcs játékos-pályafutása során hosszú éveket töltött az élvonalban. Olyan csapatok hálóját őrizte, mint a Nyíregyháza, MTK, Vasas, Fehérvár (Videoton), Újpest vagy éppen a Debrecen. A másodosztályban bajnok lett a Hungária körútiakkal, s tagja volt az újpestiek NB I-ben mindmáig utolsó aranyérmet szerzett együttesének. – – Teljesen más munkát végzünk most, mint az elmúlt szezonban – mutatott rá a két egykori élvonalbeli kapusból lett edző közti különbségre az egyes mezért tavasszal bejelentkező Markek Tamás. – Míg Lajosnál elsősorban az erőfejlesztés dominált, addig most Szabolcsnál sokkal több gyorsaságra épülő feladattal találkozunk.

Az első keret három kapusa közül az egyikhez különös kapcsolat fűzi újdonsült kapusedzőnket.

– Hermány Bencével már dolgoztunk együtt, akkor a Vasassal megnyertünk az NB II-es bajnokságot, s ő aktívan kivette részét a 2015-ös feljutásból – tudtuk meg Bíró Szabolcstól. – Az elmúlt bajnoki esztendő azonban nem úgy sikerült számára, ahogy szerette volna, s ez láthatóan megviselte. Egy kapusnál pedig a meccshiány lelket is felőrli. Dolgozunk rajta, hogy mihamarabb visszanyerje régi formáját.

Harmadik számú kapusunkat, a 17 éves Meszlényi Ábelt még a csákvári szurkolók is csak az ifiből ismerhetik.

– Ügyes, tehetséges gyerek, aki szeretne jó kapus lenni és ezért meg is tesz mindent. Természetesen még vannak hiányosságai, de azon vagyunk, hogy ezeket eltüntessük.

Csapatunk szombaton délután, a szlovén másodosztályú Fuzinar ellen folytatja felkészülési meccseinek sorozatát.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020