Vége: Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 1-3 (0-1)

Szerzo:
Feltoltve: 2018.szeptember 16

Ma délután a bajnoki táblázat második helyén álló Békéscsaba együttesét látjuk vendégül az NB II-es bajnokság nyolcadik fordulójának mérkőzésén. Azon szurkolóink, akik nem tudnak személyesen jelen lenni az összecsapáson, 17 órakor kezdődő online közvetítésünk révén követhetik figyelemmel a találkozó történéseit.

A legutóbbi fordulóban, Győrben bravúros győzelmet elért csapatunk kiérdemelte a további bizalmat Szijjártó István vezetőedzőtől, így annak ellenére, hogy Baranyai Ádám és Kiprich Dávid is felépült sérüléséből, szakvezetőnk nem változtatott a kezdő tizenegyen.

A jelek szerint a vendégek mestere, Boér Gábor is elégedett lehetett fiai legutóbbi teljesítményével, hiszen csupán egyetlen helyen változtatott együttesén: a megsérült Pilák helyén Szalai Dániel kezd.

Aqvital FC Csákvár-Békéscsaba 1-3 (0-1)

Csákvár, 400 néző, vezeti: Molnár Attila (Bertalan Dávid, dr. Bede Tamás)

Aqvital: Tóth B. – Papp M., Csonka, Dulló, Csilus Á. – Farkas A., Mészáros D. – Tamás N., Daróczi, Simon M. – Bobál G. Edző: Szijjártó István.

Békéscsaba: Ribánszki – Szalai D., Viczián, Szélpál , Zahorán – Mezei, Király P. – Gránicz, Hursán, Szatmári I. – Urbin.  Edző: Boér Gábor.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés. Mi fehér-kékben, a vendégek pedig lila-fehér szerelésben léptek pályára. Alig telt el 10 másodperc a találkozóból, amikor a beívelt labdára induló Simon Márk a levegőben ütközött Szalaival és Vicziánnal és a földön maradt. Rövid ápolás után azonban folytatni tudta a játékot.

2. perc: Simon Márk a jobbösszekötő helyéről, ballal, remek mozdulattal tekert a jobb alsó sarok irányába, Ribánszki kapus szerencséjére a labda egy védőn megpattanva szögletre pattant.

6. perc: Zahorán akasztotta meg durván Papp Mátét a jobb oldali vonal mellett, a játékvezető azonban megelégedett a szóbeli figyelmeztetéssel.

8. perc: Még alig kezdődött el a találkozó, már harmadik szögletünket végezhettük el. Egy szép variáció után Simon Márk került lövőhelyzetbe, ám blokkolták labdáját a csabai védők.

15. perc: Szatmári kapott egy remek kiugratást a balösszekötő helyén, a tizenhatoson belül elfektette védőnket, majd jobbal kilőtte a bal alsó sarkot, 0-1.

23. perc: Tamás húzta el jobb oldali tizenhatosunk sarkánál az előretörő Zahorán lábát. Gránicz jobb felső sarokra tartó szabadrúgását Tóth Balázs óriási bravúrral szögletre tenyerelte.

39. perc: Csilus buktatta Grániczot, sárga lapot kapott érte.

42. perc: Viczián visszacsapott Bobál felé a felezővonalnál, ám a játékvezető csatárunk ellen ítélt szabadrúgást.

45. perc: A tizenegyes pontnál hulló falevélként leeső labda Szatmári elé került, aki a jobb oldali ötös sarkáról nem találta el a kaput.

Vége az első félidőnek.

46. perc: Megkezdődött a második félidő. Csapatunk cserélt a szünetben, a folytatásra Baranyai Ádám jött ki Csilus Ádám helyett.

47. perc: Szatmári húzta meg a bal szélt, Papp Máté mellett az alapvonaltól középre lőtte a labdát. Középen ugyan érkezett Csonka szorításában Urbin, de nem tudott erőt adni lövésébe és így Tóth Balázs könnyedén háríthatott.

51. perc: Jobb oldali szögletvariáció után Urbin tálalt Mezei elé, aki a jobbösszekötő helyéről, 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 0-2.

55. perc: Szélpál húzta el a kapura forduló Bobál lábát a tizenhatos körívén. Simon lövése azonban a sorfalon halt el.

59. perc: Zahorán kényszerítőzött Szatmárival a bal oldalon, a visszakapott labdával az ötös bal sarkáról a hosszú felső sarokba bombázott, 0-3.

60. perc: Nagy lendülettel előretörő Simont Viczián becsúszva , de szabályosan állította meg. Játékosunk nagyot huppant a füvön és ápolni kellett az oldalvonal mellett.

64. perc: Bobál nagy szólója után 15 méteres bal lábas lövését Ribánszki a léc fölé ütötte. A sarokrúgás előtt kettőt is cserélt csapatunk: Simon Márk helyére Sejben Viktor, Mészáros Dávid helyére pedig Nándori Botond érkezett. Daróczi bal oldali szögletét Dulló mesteri mozdulattal a rövid ötös sarkáról a léc alá csúsztatta, 1-3.

67. perc: Daróczi futtatta Tamást a jobb oldalon, az alapvonal közeléből keményen középre lőtte a labdát, de Bobált gyanús körülmények között, két lépésre a gólvonaltól eltüntették a védők.

68. perc: Cserél a Békéscsaba: Mezei helyére Lustyik érkezett.

70. perc: Tóth Balázs hosszú kirúgását Bobál mesteri mozdulattal vette le a békéscsabai kaputól 20 méterre. Egy mozdulattal két védőt is becsapott, majd bokából, leheletfinom mozdulattal átemelte a labdát Ribánszki felett, a vendégek szerencséjére azonban labdája elkerülte a kaput.

72. perc: Farkas Aurél indította Sejbent a balösszekötő helyén, aki a tizenhatos sarkától a hosszú sarok irányába emelt, Bobál azonban ahelyett, hogy fejelni próbált volna, lábbal próbálta a kapuba ollózni a labdát. Nem sikerült neki.

76. perc: Viczián és Bobál a bedobás előtt addig rángatta egymást, míg a játékvezető mindkettőjüknek sárga lapot adott.

78. perc: Ismét cserélnek a vendégek: Gránicz helyén Ilyés folytatja a játékot.

79. perc: Papp Máté jobb oldali beadását Bobál a kapu mellé fejelte.

81. perc: Hursán közvetlenül a játékvezető előtt elvitte Papp Máté lábát, a játékvezető azonban nem látott okot a közbeavatkozásra. Papp Mátét ölben kellett  az oldalvonal mellé, majd az öltözőbe vinni. Az utolsó perceket így létszámhátrányban fejezi be csapatunk.

87. perc: Harmadik cseréjét is kihasználja a vendégcsapat: Urbin helyére Dávid érkezik az utolsó percekre.

90. perc: A játékvezető 4 percet hosszabbít.

91. perc: Szélpál rántotta le Daróczit, ő is sárga lapot kapott.

Vége a mérkőzésnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020