A Vasas örülhet a döntetlennek

Szerzo:
Feltoltve: 2018.augusztus 21

A hét végi bajnoki forduló egyik legnagyobb meglepetését csapatunk okozta azzal, hogy a száz százalékos teljesítménnyel listavezető Vasas otthonában, két gólos hátrányból felállva, döntetlenre végzett.

– … és tegyük hozzá gyorsan, aki látta a meccset megerősítheti, a Vasas örülhet az egy pontnak – vélekedett a keddi edzés előtt csapatunk vezetőedzője, Szijjártó István.

Most akkor félig üres vagy félig teli az a bizonyos pohár?

– Az első félidőben sem nyújtottunk gyengébb teljesítményt, mint a Vasas, ám kaptunk egy “malac” gólt, illetve egy lesgólt. A szünetben igyekeztem “megcsipkedni” játékosaimat, akik aztán a második 45 percben már sokkal bátrabb játékkal rukkoltak ki, s nyugodtam mondhatom, lefocizták a hazaiakat. Nem csak, hogy 0-2-ről negyedóra alatt 3-2-re fordítottunk, de a piros-kékek örülhetnek, hogy nem kaptak 5-6 gólt ebben az időszakban. Senki meg nem mondta volna a lelátón, hogy mi a kiesés elkerüléséért, a tavasszal élvonalban szerepelt Vasas a feljutásért játszik. Ugyanakkor bosszantó, ahelyett hogy eldöntöttük volna a meccset, bosszantó hiba után engedtük egyenlíteni házigazdáinkat. Ennek ellenére még a meccslabda is a mienk volt, sajnos Simon Márk kihagyta a ziccert.

Apropó, Simon Márk. Még szurkolóink is meglepődtek becserélésekor …

A 22 éves szélsőt néhány nappal a vasárnapi meccs előtt kaptuk kölcsön a Pakstól. Szerettük volna végleg megszerezni, de a Duna-partiak nem voltak hajlandóak lemondani róla. Bő negyedórát kapott, s azonnal a mennybe mehetett volna, ám Bese Balázs bravúrral hárította lövését.

Ezek után elégedett vagy elégedetlen a döntetlennel?

– Az első perctől úgy kellett volna futballoznunk, mint a szünet után, akkor nagyon rendben volt a játékunk, s ezért jár a dicséret a fiúknak. Négy meccs telt el a bajnokságból és veretlenek vagyunk, ami nagyon dicséretes. De csak egyszer nyertünk! Emlékezzünk a tavalyi szezonra, hogy esett ki a Szeged. Csak döntetlenekkel nem lehet bent maradni, kellenek a győzelmek is.

Például a hét végén, a Siófok elleni hazai meccsen …

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020