Ki fog itt kiesni?

Szerzo:
Feltoltve: 2018.május 9

Már csak négy forduló van hátra a 2017-18-as másodosztályú labdarúgó bajnokságból, mely talán még soha nem látott izgalmakat tartogat a kiesés rémétől fenyegetett csapatokat illetően.

11.            12.           13.          14.           15.                      16.           17.           18.         19.

42 pont     41            40           39            39                       38            38            36          35

SORS

 

A pirossal szedett csapatok vendégként lépnek pályára.

Háromszázhatvan perccel a záróra előtt csupán az dőlt el, hogy a sereghajtó, huszadik Sopron jövőre biztosan nem lesz az NB II-es mezőny tagja, ám a másik két kieső helyre még nem kevesebb, mint kilenc(!) együttes “pályázik”. Ki több, ki kevesebb eséllyel … Csapatunk ugyan a 12. helyen tanyázik, ám előnye mindössze 5 pont a legjobb kiesővel szemben. Hogy ez az öt pont sok avagy kevés, arra a hátralévő mérkőzések adnak majd választ.

Papíron nem rossz a sorsolásunk, hiszen két olyan együttessel is találkozunk, amelyik mögöttünk áll a táblázaton, s hétvégi ellenfelünk, a Dorog is csupán egy, míg a Soroksár öt ponttal előz meg minket. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy a saját kezünkben van a sorsunk. Lényegesen nehezebb helyzetben van például a Szeged vagy éppen a Szolnok, de a Kazincbarcikára és a jó formában lévő Budafokra is nehéz percek várnak a hajrában. Mivel sok olyan összecsapás lesz még, ahol a riválisok egymás ellen lépnek pályára, amennyiben nem hibázik nagyot a Dorog, hat pontos előnye birtokában nyugodta(bba)n várhatja a bajnokság végkifejletét.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020