Visszavágnánk a Győri ETO együttesének

Szerzo:
Feltoltve: 2018.március 2

Egykori magyar bajnok együttes ellen folytatja idei bajnoki szereplését csapatunk a hét végén. Ha az égiek is úgy akarják, ha az időjárás megkegyelmez az együtteseknek, vasárnap a 23. forduló összecsapásait rendezik meg a másodosztályban.

Egy hete idegenben léptünk pályára – és nagyon fontos győzelmet arattunk – egy Győr-Moson-Sopron megyei együttes ellen, most pedig hazai környezetben fogadhatunk egy szintén a nyugati régióból érkező riválist. A nagy múltú, nem is olyan régen még az élvonalban aranyérmet szerzett Győri ETO legénysége látogat vasárnap Csákvárra. Ugyan a szezon előtt még titkon feljutásban reménykedő zöld-fehér alakulat minden bizonnyal letehet álmairól – 15 pont a hátránya a második helyezett Kisvárda mögött -, ám a dobogóra mindenképpen szeretne odaférni.

A Szentes Lázár dirigálta gárda kerete rendkívül két arcú: egyrészt tele van rutinos, sok nagy csatát megélt, NB I-ben szerepelt labdarúgókkal (Szatmári Zoltán, Magasföldi József, Debreceni András, Vadász Viktor, Koszó Balázs, Zamostny Balázs), másrészt tucatnyi 21 évnél fiatalabb játékos is bizonyíthatja tudását. Közülük is kiemelkedik a mindössze 17 esztendős Szántó Regő, aki két gólt szerzett az NB I-es Balmazújváros elleni Magyar Kupa-összecsapáson.

A zöld-fehérek már három tétmeccsen vannak túl tavasszal. Amennyire dicséretes volt szurkolóik számára, hogy a Balmaz ellen csak nagy csatában – 0-0, 2-3 – búcsúztak a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, legalább annyira kellemetlen meglepetést okozott, hogy a bajnoki nyitányon, hazai környezetben maradtak alul (0-1) a Siófokkal szemben.

Az őszi “odavágón”, meglehetősen furcsa körülmények – kiállítás, bokatörés – között 2-1-es vereséget szenvedtünk Győrben, azaz van miért visszavágnunk.

A vasárnap 17 órakor, Csákváron megrendezésre kerülő bajnoki találkozót Gaál Ákos vezeti, segítői Iványi István és Kiss Balázs lesznek.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020