Ügyvezetőnket faggattuk a klubról, szurkolói ankétról, csapatunk céljainkról

Szerzo:
Feltoltve: 2018.február 14

Csapatunk a törökországi edzőtáborból hazatérve ma megkezdte az utolsó finomításokat a bajnoki rajt előtti felkészülésben. Az elmúlt öt hét tapasztalatairól ügyvezetőnket, Kővári Barbarát faggattuk.

Frissen érkezett ügyvezetőként egyből belecsöppent egy kéthetes külföldi edzőtáborba. Mennyire jelentett nehéz feladatot ennek levezénylése?

–          A törökországi táborozás szervezési részében még nem jutott feladat nekem, ugyanis azt még az előző ügyvezetés intézte – felelte érdeklődésünkre Kővári Barbara. – Nekem csupán az utazás előtti közvetlen teendőkben jutott rész, illetve a második hetet már kint töltöttem a csapattal Antalyaban. Úgy gondolom, a Puskás Akadémián szerzett korábbi tapasztalataimat tökéletesen tudtam kamatoztatni a „nehezebb pillanatokban”, így sikeresen megoldottuk a nem várt feladatokat is. A csapatnak néhány nappal a zárás előtt, önhibánkon kívül, új szállodába kellett költöznie. A velünk szerződött osztrák cég, és a kinti szervező fél között viták alakultak ki, emiatt el kellett hagynunk eredeti szállodánkat. Az utolsó négy napot egy új hotelben töltöttük el, ám mindez a szakmai munkát nem zavarta meg.

Mennyire érte váratlanul, hogy a PFLA után Csákváron kapott új megbízatást? Egyáltalában egy nőnek mennyire nehéz elfogadtatnia magát a magyar futballban?

– Bár váratlanul ért a lehetőség, ám ugyanakkor örülök is neki. Én megtiszteltetésként vettem a felkérést, úgy vélem, ez mindenképpen előrelépés klubvezetői „karrieremben”. Biztos vagyok abban, hogy új dolgokkal találkozok, újabb tapasztalatokkal vérteződök fel, s ezáltal lehetőségem nyílik a tovább fejlődésre. Nyolc évet dolgoztam a Puskás Akadémia utánpótlásánáln, mint titkárságvezető és két évet az NB I-es csapat mellett, mint technikai vezető. Mivel korábban is dolgoztam a futballban, úgyhogy ez a közeg nem ismeretlen számomra, azt hiszem nevem is ismerősen cseng szakmai körökben. Természetesen nőként sokkal nehezebb érvényesülni a labdarúgásban, ugyanakkor sokan azért már tisztában vannak a képességeimmel, hozzáértésemmel. Talán már nem kell küzdenem azért, hogy elfogadják a véleményemet. Azt azért szeretném leszögezni, a szakmai kérdésekbe nem szólok bele, hiszen erre ott a sportigazgató, illetve a kiváló edzői gárdánk. Az én felelősségem elsősorban az, hogy a csapat körül rendben legyen minden, a számláink rendezve legyenek, a fizetéseket időben megkapja mindenki, stb. Ezen feladatok ellátásban segítséget nyújt a technikai vezető, a titkársági asszisztens és a könyvelőnk, akik mind, mind kiváló szakemberek. Azt gondolom, hogy így négyen remek „háttér” csapatot alkotunk.

Milyen tervekkel érkezett Csákvárra?

–          Tervek? Egyetlen nagy terv létezhet a klubnál, mégpedig hogy a csapat bent maradjon a másodosztályban. Ehhez igyekszem minden feltételt biztosítani, s hozzá tenni a magam munkáját. Továbbá részt veszünk egy „A futball Éjszakája” elnevezésű programsorozatban, amely a futballal való ismerkedési lehetőséget teremti meg azok számára, akik érdeklődnek e csodás sportág iránt. Erről a későbbiekben bővebben tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Közeleg a bajnoki rajt, a szurkolók hozzászoktak Csákváron, hogy a nyitány előtt egy baráti találkozón megismerkedhetnek a klub új embereivel.

–          Nem lesz ez másként ezúttal sem, hiszen mindenképpen szeretnék a szurkolókkal szorosabb kapcsolatot kiépíteni, ápolni. Ezúton szeretném meghívni csapatunk valamennyi szimpatizánsát a 2018. február 22., 18.30-kor megrendezésre kerülő szurkolói ankétra. A pontos helyszín ugyan még egyeztetése alatt van, de az biztos, hogy a Publo „belterületén” lesz valahol. Az érintetteket időben értesítjük honlapunkon keresztül.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020