Újabb magyar bajnokkal bővült a szakmai stáb

Szerzo:
Feltoltve: 2018.január 16

Új segítőivel bővült vezetőedzőnk, Szijjártó István szakmai stábja. Pályaedzőként az a Híres Gábor kapcsolódott be a közös munkába, akivel még annak idején, a nyolcvanas évek közepén együtt futballoztak a Vasas együttesében.

Nem akármilyen játékos-pályafutás áll a ma már 59 éves Híres Gábor háta mögött. A Vasas és az MTK színeiben majd 400 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen lépett pályára – egészen pontosan 388 meccsen -, nyert arany-, ezüst- és bronzérmet az NB I-ben, kétszer magasba emelhette a Magyar Kupát, az angyalföldiekkel diadalmaskodott az egykoron nagy népszerűségnek örvendő Közép-európai Kupában (KK) és négyszer magára ölthette a magyar válogatott nemzeti színű mezét is. Többek között játszott azon a legendássá vált magyar-lengyel 5-3-as meccsen, amikor Détári Döme szinte a szögletzászlótól lőtt szabadrúgásból a vendégek kapujába. Edzőként több klub utánpótlásában is tevékenykedett, míg 2011-től előbb a Vác, majd a Balmazújváros – negyedik helyen végzett az NB II-ben a gárda – és a Hatvan vezetőedzője volt. Az elmúlt fél évben Supka Attila segítőjeként dolgozott az NB II-es Szeged gárdájánál.

A szurkolók nagy része kész tényként kezelte, hogy a Honvédnál folytatja edzői pályafutását. Hogy lett ebből Csákvár?

– Két szék között sikerült a földre esnem – felelte honlapunk érdeklődésére Híres Gábor. – Supka Attila pályaedzőjeként távoztam vele Szegedről, de mire Kispestre érünk kiderült, hogy a Honvédnál nincs szabad státusz. Ekkor hívott fel Szijjártó István, és ajánlotta, hogy legyek a segítője az Aqvital FC-nél. Nem csak azért, mert játékostársak voltunk, illetve mert régi barátság köt össze minket, hanem mert a futballról alkotott nézetünk, a szakmai felfogásunk is egyforma, így örömmel fogadtam el felkérését.

Túl van néhány csákvári edzésen. Milyenek az első benyomásai?

– Jó helyre kerültem, mind a körülmények, mind a játékoskeret olyan, hogy lehet dolgozni. Én pedig munkamániás vagyok, így élvezem, hogy itt lehetek. Remélem hosszú játékos pályafutásom, edzői múltam miatt van annyi hitelem a játékosok előtt, hogy elfogadnak az öltözőben.

Egy pályaedző mindig összekötő kapocs a vezetőedző és a játékosok között. Szigorú edző?

– Jó kérdés. Ha a munkát nézem, azaz szakmai alapon akarok válaszolni, akkor igen. A munkában nálam nincs demokrácia, követelek és számonkérek. Ugyanakkor játékospárti edzőnek vallom magam, mindig megtaláltam a közös hangot a labdarúgóimmal. Ha valaki rendesen beáll a sorba a munka közben, azzal az öltözőn kívül lehet baráti viszonyt ápolni. Nekem egyértelműen a vezetőedző szakmai iránymutatását követve kell dolgoznom, s azért kell elkövetnem mindent, hogy a játékos megértse, mit vár tőle Szijjártó István.

Vezetőedzőnk munkáját Híres Gábor és Somogyi Krisztián pályaedzőként, Szűcs Lajos kapusedzőként, míg Csáki István erőnléti edzőként segíti.

 

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020