Bokatörése után már a csapattal készül Dulló Martin

Szerzo:
Feltoltve: 2018.január 16

Örökké emlékezetes dátum marad Dulló Martin számára 2017. augusztus 19-e. Alig telt el fél óra a Győri ETO ellen idegenben megrendezett bajnoki összecsapásból, mikor a hazaiak játékosa hátulról rácsúszott a labdát az alapvonalon kikísérő 23 éves védőnk lábára. Külső bokatörés, műtét és hosszú lábadozás lett a kíméletlen belépő eredménye.

Lassan öt – nagyon hosszú – hónap telt el a sérülés óta. Dulló Martin türelmes volt, nem siettette a felépülést, kivárta, míg az orvosok is zöld utat adnak neki a visszatérésre. Ez idén januárban megtörtént, s a felkészülést már a kerettel kezdhette meg.

Hogy esik a munka?

-Köszönöm szépen, a múlt héten mikor elkezdtük a felkészülést, nagyon jól esett, kimondottan élveztem a játékot is. Ráadásul az egymás közti játékban még a nyertes csapatban is voltam – felelte honlapunk kérdésére mosolyogva Dulló Martin. – Tegnap már kínlódósabb volt, de hát ezen az időszakon is túl kell esni.

Korábban volt bármilyen súlyosabb sérülése? Mi játszódott le Önben a mentőautóban fekve?

– Szokatlan számomra az ilyen hosszú kihagyás, de hiszem, hogy megerősödve térek vissza a pályára. Még a műtét után visszanéztem a sérülésemet videón, nem volt szép látvány. Azóta igyekszem nem foglalkozni vele. A győri srác, Erdélyi Laci folyamatosan hívott telefonon, találkoztunk is, szóval nincs harag.

Milyen állapotban van jelenleg?

– Fizikálisan van lemaradásom, de abban biztos vagyok, hogy gyorsan utolérem magam. A kérdés inkább az, hogy a szervezetem miként fogadja be azt a fémet, amivel rögzítették a bokámat. Hat hónap után dől el, ez pedig nekem a február végét, éppen a bajnokság kezdetét jelenti. Ha tudok vele játszani, akkor a tavaszi szezon után vetetem csak ki, hiszen tíz nap kötelező pihenővel jár a beavatkozás. Amennyiben viszont akadályoz a játékban, sajnos hamarabb ki kell venni. Reménykedve mondom, egyelőre úgy tűnik, hogy rendben lesz.

Hogy fogadta az új vezetőedző, hiszen sérülése idején még Szanyó Károly dirigált a kispadról?

– Néhány nap közös munka után is nyugodtan mondhatom, Szijjártó István kimondottan játékospárti edző. Minden mondatából, minden szemvillanásából érzem, hogy külön is odafigyelem rám. Nem sietteti a visszatérésem, igyekszik a hosszú kihagyás után óvatosan felépíteni. Azért jó lenne ha csak néhány percre is, az edzőmeccseken beszállni a srácok közé.

Mint köztudott, csapatunk idei első felkészülési meccsét – zárt kapuk mögött – szombaton 13 órakor vívja, a magyar bajnok Honvéd ellen lép pályára Szijjártó István legénysége.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020