Csonka Bonifác bejátszotta magát a kezdőbe

Szerzo:
Feltoltve: 2017.december 19

Magas, jól fejel, nem ijed meg a test-test elleni küzdelemtől, mondhatni ideális középső védő. A 20 éves Csonka Bonifác – mert hát őt próbáltuk meg jellemezni néhány szóban – a nyáron került Felcsútról klubunkhoz, s nem okozott csalódást.

– A Puskás Akadémiánál nevelkedtem, az idők során három korosztályos bajnoki címet szereztem csapatommal, majd még ifistaként eltöltöttem fél évet az NB III-as második gárdánál is – elevenítette fel pályafutása kezdeti lépéseit Bonifác. – Tavaly nyáron aztán felajánlották, hogy a román harmadosztályban feljutásra pályázó Csíkszereda együttesében szerepelhetek kölcsönben. Felnőttek között, komoly célért küzdő klubban futballozhattam. Bár az utolsó fordulóban leszorultunk a harmadik helyre, úgy érzem sokat fejlődtem. Mikor nyáron hazatértem az akadémia vezetői úgy látták, megérettem az osztályváltásra, így kerültem Csákvárra.

Ismét csak kölcsönbe …

– A célom természetesen az élvonal, ám nem hagyhatok ki lépcsőfokokat. Tavaly rendszeresem játszottam a harmadosztályban, idén pedig ugyan ez a célom az NB II-ben.

Csapatunk huszonegy bajnoki meccséből tizenháromszor lépett pályára, tizenkétszer kezdőként. Ez egy fiatalnak sok vagy kevés?

– Nézőpont kérdése. Ha csak a darabszámot nézem, lehetne több. Ha viszont az őszi idényt komplex-szen, egészében vizsgáljuk, nem olyan rossz. Jól kezdődött számomra a szezon, az első két meccsen kezdőként végig játszottam a találkozókat. A Mosonmagyaróvár elleni kilencven perc előtt azonban megsérültem, és még a győri bajnokit is ki kellett hagynom.  Az ötödik fordulóban már ismét a kezdőben kaptam helyet, ám a zalaiak elleni derbit elszúrtam. Piros lapot kaptam, eltiltottak … Aztán jött az edzőváltás, és csak a Vác ellen kerültem vissza a csapatba. Bár a Duna-partiak ellen még súlyos vereséget szenvedtünk, attól kezdve elkezdtük gyűjtögetni a pontokat és én végig pályán voltam. Zsinórban játszottam tíz meccset, csupán az MTK ellen cseréltek le …

Ott sem a teljesítménye miatt. Olyan monoklit kapott a szeme alá, melyet még a nehézsúlyú ökölvívók sem húznak ki lábon. Nem véletlen, hogy az orvos még a zárófordulótól is eltiltotta.

– Szerencsétlen véletlen volt, az első félidő közepén, 0-0-nál összefejeltem a hazaiak játékosával. Valóban nem nézett ki szépen a fejem … Pedig élveztem a játékot, a kemény, test-test elleni csatát. Úgy éreztem, masszívak voltunk, nem is volt komolyabb helyzetük a kék-fehéreknek.

Kár, hogy véget ért a szezon.

– Én is úgy gondolom, hiszen elkaptuk a ritmust, feljövőben voltunk. Mindegy, tavasszal ott kell folytatnunk, ahol most befejeztük, s akkor nem lesz gond a bent maradás kiharcolásával.

Csonka Bonifác egy évre kölcsönbe érkezett Csákvárra. Hogy jövő nyáron melyik osztályban folytathatja pályafutását, csak rajta múlik …

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020