Markek Tamás: Szűcs Lajos szava triplán számít

Szerzo:
Feltoltve: 2017.december 16

Idény közben, az ötödik forduló előtt, harmadik számú kapusként került csapatunkhoz Markek Tamás, aki aztán a szezon végi feltámadásunkkor már stabil kezdőnek számított. Bravúrjaival, teljesítményével nagyban hozzájárult, hogy a “nagy zakók” idején sokak által leírt együttesünk a telet olyan pozícióban töltheti, mely bizakodásra adhat okot a tavaszi folytatást illetően.

– Horváth Gábor sérülése, illetve Horváth Dani kiállítása miatt” elfogytak” a kapusok Csákváron az első fordulókat követően, s egykori edzőm, Szűcs Lajos javaslatára engem keresett meg az Aqvital FC. Nem volt idő a gondolkodásra, gyorsan kellett dönteni, s miután a két klub vezetőinek is sikerült megállapodniuk, az RKSK-tól egyik pillanatról a másikra Csákváron találtam magam – felelte honlapunk érdeklődésére Markek Tomi.

Mi szólt a váltás mellett, hogy vállalta a fejesugrást az ismeretlenbe?

– Egyrészt Szűcs Lajos személye, másrészt milyen játékos az, aki 26 évesen nem szeretne magasabb osztályban is bizonyítani … Lajos mögött eltöltöttem néhány évet a pápai kispadon, s bár mellette nem rúghattam labdába az NB I-ben, rengeteget tanultam tőle. Aztán az RKSK-nál edzőm volt, szóval nem ismeretlenül fogadtam el invitálását. Nekem triplán számít a szava, a véleménye. Azért akadt ismerős arc már az első edzés előtt is az öltözőben. Papp Mátéval az egyetemről, Major Barnával pedig kapusként ismerjük egymást régebb óta.

Harmadik vagy mondhatjuk negyedik számú kapusként érkezett Csákvárra augusztus végén, aztán a szezon  végén már kirobbanthatatlanná vált a kezdőből.

– Tudtam, hogy duplán kell bizonyítanom a szurkolók, illetve a (szak)vezetők előtt. Nem csak magam, de Szűcs Lajos miatt is olyan teljesítményt kellett nyújtanom, hogy senkibe ne merüljön fel a kérdés: minek hozták ide ezt fiút? Örülök, ha kívülről úgy tűnt, tudtam élni a lehetőséggel. Idő kellett, mire megismertük egymást a társakkal, mire összeállt a védekezésünk, de az utolsó nyolc, tíz meccs egyértelműen bizonyítja, jó úton járunk. Biztos vagyok benne, jövő júniusban alattunk húzzák meg a kiesést jelentő vonalat.

Markek Tomi ezekben a napokban már szabadságát tölti, hogy aztán januárban megkezdje első csákvári felkészülését.

 

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*

code

Széchenyi 2020