Nyolc, kilenc pontot bent hagytunk (értékelés I.)

Szerzo:
Feltoltve: 2017.december 12
szijas

Vasárnap befejeződött a 2017-18-as másodosztályú labdarúgó bajnokság első felvonása. Csapatunk a Sopron elleni találkozót követően megtartotta évzáróját, játékosaink pedig 2018. január 10-ig szabadságot kaptok. A banketten remek alkalom nyílott arra, hogy vezetőedzőnket faggassuk a múltról és jövőről …

Tavaly ősszel az első helyért küzdő Puskás Akadémia együttesét, idén, még ha szezon közben is kapcsolódott be, a kiesés elől menekülő Aqvital FC-t irányítja az NB II-ben, azaz kellő rálátása van a mezőnyre. Ön szerint milyen a jelenlegi másodosztály?

- Úgy látom, most már évek óta nem történt egetrengető változás a második vonalban. Van két csapat, az MTK és a Kisvárda amelyik játékosanyaga és lehetőségei terén is kiemelkedik az NB II-ből, van két gárda, a Békéscsaba és a Nyíregyháza, mely már csak múltja miatt is szeretne hasonló útra lépni, mint az előttük állók, a mezőny nyolcvan százaléka viszont rendkívül kiegyenlített, bárhol, bárki képes a pontszerzésre vagy éppen győzelemre. Még az a hat, hét csapat is, amelyiket jelenleg leginkább fenyeget a kiesés réme.

Csapatunk a tizenkilencedik, azaz kieső helyen telel. Azt mondják, a számok nem csalnak. Mennyire reális a helyezésünk, mire számíthatnak szurkolóink a tavasszal?

- Amikor a nyolcadik forduló előtt a klubhoz kerültem, még nyeretlen volt a gárda. A cél az volt, hogy a téli szünetig ne szakadjunk le a mezőnytől, kerüljünk olyan pozícióba, amely lehetőséget biztosít tavasszal a bent maradás kiharcolására. Úgy gondolom ezt elértük. A bent maradó helyen tanyázó Szegedtől egyetlen pontra vagyunk lemaradva, de még a 14. ZTE is látótávolságon belül van. Ha csak egy picit higgadtabbak vagy akár szerencsésebbek vagyunk, már most alattunk húznák meg a vonalat. Minden elfogultság nélkül állítom, nyolc, kilenc pont bennünk maradt. Szóval lehet, hogy a számok nem csalnak, de a szezon második felét látva kijelentem, nem reális a helyezésünk és száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a Csákvár nem fog kiesni a bajnokság végén.

A tizedik fordulót követően még nyeretlenül, mindössze három döntetlent elérve sereghajtók voltunk. Aztán legyőztük a Szolnokot és varázsütésre valami megváltozott. Az utolsó tíz fordulóban négyszer nyertünk, háromszor döntetlent értünk el és csupán Nyíregyházán, a Budaörs és az MTK ellen maradtunk alul.

- Éppen ezen eredménysor bizonyítja, hogy a Csákvár nem kieső csapat. A hosszú sikertelenség nyilván nyomasztólag hatott a játékosokra, de az igazsághoz az is hozzátartozik, idő kellett, míg összeállt a nyáron teljesen átalakult keret. Ahogy azt a szezon közbeni szurkolói ankéton is mondtam, egy új csapat építése nem meg egyik pillanatról a másikra. Nyáron még nem volt beleszólásom a keret kialakításába, de akkori kívülállóként nekem úgy tűnik, a mennyiséget helyezték előtérbe a minőség rovására …

A csapatértékelést követően játékosaink egyéni teljesítményéről is faggattuk Szijjártó Istvánt, melyet csütörtökön olvashatnak majd oldalunkon.

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>